Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuu, 2013.

Miten glögi lämmitetään oikein?

Martat muistuttaa: Ethän tee tätä klassikkovirhettä glögin lämmityksessä Glöginlämmitykseen ei kannata käyttää vedenkeitintä ja sopivan lämpötilan kanssa pitää olla tarkkana. - Jos lämmitän ison annoksen glögiä, teen sen hellalla teräskattilassa. Pienempi annos lämpenee ihan hyvin mikrossa. Vanhoissa mikroissa ei kuitenkaan kannata käyttää metallista astiaa, kertoo Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Inkeri Liinaharja. Liinaharja ei ole havainnut, että glögi eroaisi maultaan, jos sen  lämmittää mikrossa. - Lämmitysaika riippuu tietysti mikrosta, mutta omassani glögi lämpenee sopivaksi noin 90 sekunnissa. Kotitalousneuvoja muistuttaa, että glögiä ei saa keittää,  koska kiehuminen voi muuttaa glögin mausteet kitkerän makuisiksi. - Oikea lämpötila on saavutettu, kun glögistä nousee höyryä. Katso nesteen pintaa, ja kun se alkaa väreillä, ota kattila pois levyltä. Mielestäni optimaalinen lämpötila glögille on siinä 80-100 asteen välissä. Jos glögissä on alkoholia, muista et

Joulumakeisia pukinkonttiin!

Joulumakeisia jouluksi tai pikkujouluksi.... Suklaa-lumimanteli Tummasuklaa-karpalo Valkosuklaa cashew Suklaa-lumimanteli Tuotekoodi: 8451 Hinta: 5,50 € Paino: 150g Tummasuklaa-karpalo Tuotekoodi: 8480 Hinta: 5,30 € Paino: 150g Valkosuklaa-cashew Tuotekoodi: 8449 Hinta: 5,50 € Paino: 150g Valkosuklaa-rommirusina Valkosuklaalla päällystetty rommirusina Tuotekoodi: 8440 Hinta: 5,30 € Suklaalumi-kahvipapu Aito kahvipapu, joka on päällystetty herkullisella maitosuklaalla. Tuotekoodi: 8445 Hinta: 5,50 €                         Tummasuklaa maustekeksi Herkullinen rapea maustekeksi, joka on päällystetty ihanalla tummalla suklaalla. Tuotekoodi: 8447 Hinta:

Perunapyöryköitä ja dippausta

Lauantaissa mennään ja tein noita perunapyöryköitä, keitettyjä perunoita oli jäänyt sen verran että muussasin ne, laitoin kananmunaa, mausteita ja jauhoja sekaan ja taikinaksi, joka muotoiltiin pötköksi ja siitä otettiin pieniä paloja ja pyörittelen ne sitten pulliksi. Paistoin pannulla rasvassa molemmin puolin ihan lihapullien tapaan. Lisäksi paistoin myös valmislihapullia kaveriksi. Kokeilin noita Kotigastronomin Dip-Mix Cheddaria ja Tilli-sitruuna dippiaineksia, ja hyviä olivat. perunapyörykät keitettyjä perunoita muussiksi 2-3 kananmunaa 2-3 rkl grillausmaustetta 5 dl vehnäjauhoja   Tein perunamassasta taikinan eli sekoitettin kaikki ainekset sekaisin, minkä jälkeen taikinasta tehtiin pötkylä ja otettiin pieniä paloja joista sitten pyöriteltiin pullat, paistinpannulle rasvaa ja paistettiin molemmin puolin. Lisäksi paistoin myös kaveriksi valmiita eines lihapullia.   Kotigastronomin Dip-mix cheddar ja sitruuna-tilli   Cheddar Tuote on vähälaktoosinen, gl

Isänpäivä lounas

Naudan ulkofilettä ja kermaperunoita (G,L) Näin isänpäivänä, jota todennäköisesti vietetään suurimmassa osana talouksista täällä Suomen maassa, oli meidän "Ravintola Unisen" ruokalistalla naudan ulkofilettä ja kermaperunoita. Oli tarkoitus myös laittaa uuniparsaa, mutta parsat unohtuivat pakkaseen. Jälkiruokana perus kerma täytekakkua. Ainekset: valmis marinoitu naudan ulkofilee 1,7kg perunat n.1kg ruokakermaa 2prk rypsiöljyä suolaa mustapippuria   Työvaiheet: Ota liha huoneen lämpöön 30min ennen paistamista Laita uuni 125 asteeseen Laita paistomittari lihaan ja paista uunissa kunnes sisälämpötila on 60 astetta. (oli 65 astetta) Kääri liha folioon lepäämään.   Sillä aikaa laitoin pestyt, viipaloidut, maustetut ja kermatetut perunat uuniin n. 200 astetta n. 45-60min. Ja tein kastikkeen lihalle rasvasta, perunajauhoista, vedestä/marinaadiliemestä, lisäsin lihaliemikuution ja hieman suolaa ja mustapippuria.   Täytekakkua (VL) Ainekset: 5

Pikaruoka-annos

Ranskalaiset ja jauhelihapihvit (L) Tänään lauantaina, söimme siis helposti ja nopeasti valmistuvaa perus roskaruokaa valmiista teollisuuden antimista :) Siis ranskalaiset ja jauhelihapihvit uuniin ja odoteltiin parikymmentä minuuttia ja bonappetit! Ja annos näytti tältä:   Pussillinen ranskalaisia Jauhelihapihvit Kirsikkatomaattia Annoksen hinta n.1€ kaloreita hieman enemmän ;)

Kermainen pastakastike

Tänään torstaina väsyneen päivän jälkeen piti jälleen keksiä jokin iltaruokaa... Noh hetken kaappeja tutkineena löytyi kinkkusuikaleita ja makaroonia, joten kinkkupasta tuntui juuri sopivalta :). Tosin tomaattipyreen korvasin ketsupilla ja ruokakerman vispikermalla, mutta muuten sama ohje. :) Ainekset: 1 pieni sipuli 1 valkosipulin kynsi 1 rkl öljyä 1 rkl tomaattipyreetä 200g kinkkusuikaleita 2 dl ruokakermaa 1 tl oreganoa mustapippuria 1/2 tl suolaa Valmistus: Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuullota hetki. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet, ruokakerma ja mausteet. Kuumenna seos ja hauduta 5 minuuttia. Lisäksi pinaattipastaa. Pastakastikeruoat on siitä kivoja, että kastikkeen voit valmistaa ihan mistä raaka-aineesta vaan, esim.broilerisuikaleista tai tonnikalasta.

Keksit

Perus keksejä, jotka syntyvät suhtkoht helposti ja vaivattomasti. Valitettavasti en kerennyt tai muistanut ottaa valokuvaa, koska nämä ovat niitä, jotka menevät kuumille kiville ainaskin meillä, mutta seuraavana kerralla sitten kuvan kera :) Ainekset: 200 g voita tai margariinia 2 dl sokeria 1 kananmuna 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 1/2 dl mantelirouhetta Valmistus: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten taikinaa. Murenna halva ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää mukaan taikinaan. Tee taikinasta pari tankoa ja pätki paloiksi ( n.50-55 kpl ), pyöritä palloiksi ja laita leivinpaperin päälle pellille. Itse painelen palloja hieman littanaksi, mutta ne voi jättää myös palloiksi. Muista jättää leviämisvaraa kekseille! Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes reunat ovat hieman ruskeat. Anna jäähtyä.

Hauskaa Halloweenia!

HALLOWEEN KAKKUA     Pohja: 5 munan sokerikakkupohja   Kostutus: sitruunanmakuista vichyä   Täyte: Hopeatoffeetäyte , kahteen kerrokseen löytyi  kinuskikissan blogista, itseasiassa koko kakku lähti samasta osoitteesta :) 1pss hopeatoffee karkkeja 2dl vispikermaa 2 dl flora vispiä 2rkl vaniljakreemijauhetta   Kuorrutus: Kakun päälle, ennen sokerimassan laittoa,  laitoin kreemiä, jossa oli 100g margariinia, 3rkl tomusokeria, 2rkl maitoa, 2tl vaniljasokeria. Päälle: sokerimassaa, keltaista elintarvikeväriä, mustat marsipaanikoristeet ja koristehelmiä   Hauskaa Halloweenia, joka talouteen!