Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuu, 2013.

Uudenvuoden menu

Vuosi vaihtuu ja pöytä on katettu :) Hyvää Uuttavuotta 2014!  kasvispastasalaattia perunasalaattia nakkeja Sipsejä juustonaksuja pepsiä

Pizzasunnuntai

Joulut vietetty ja pikkuhiljaa siirrytään taas arkirutiineihin, joten kaappien tyhjennystä jouluruuista ja rääppiäiset voi alkaa, meillä nimittäin tehtiin joulukinkun jämästä kinkkupizzaa.... Pohja: vettä (+42) vehnäjauhoja kuivahiivaa suolaa öljyä Ainekset: ketsuppi-basilika-öljy sekoitus juustoraastetta joulukinkkua sipulia (vain toisessa) anananasta valkosipulia

Aamukaffet

Tapaninpäivän aamukahvit WienerToffee -maustekahvisekoituksen myötä. Se että minä, joka en juurikaan pysty juomaan pelkkää "normaalia" kahvia, kun vatsa menee sekaisin tai että rupeaa vapisuttamaan, niin siksi en juuri kahvia juo, kuin harvemmin, pari kertaa vuodessa ehkä... Mutta nyt löytyi apu tähänkin ongelmaan, nimittäin Wiener Toffee maustesekoitus, jota laitetaan 1/3 mitallista maustesekotusta ja 2/3 tavallisia kahvipuruja. Wiener Toffee maustekahvi sisältää: kahvi maustettu kaakaolikööri krokanttiaromi Lisää maustekahveista löytyy kotigastronomin tuotevalikoimasta ,  ota yhteyttä ja kysy lisää thehelluska@gmail.com

Joulutontut

Hyvää Joulua 2013 toivottavat tontut Matkusta!

Joulu 2013

Se, että jouluaattona satoi vettä ja oli märkää ja synkkää, siitä huolimatta ruoka oli hyvää. Oikein hyvää ja rentouttavaa joulua kaikille blogin lukijoille! jouluannos sisälsi tänävuonna: bataattisoselaatikkoa porkkanalaatikkoa perunalaatikkoa rosollia kinkkua graavilohta

Vaniljakastike

Perus Vaniljakastikkeen ohje: Ainekset 4dl maitoa 1 kananmuna 1rkl perunajauhoja 3rkl sokeria 3-4tl vaniljasokeria Valmistus Sekoita kattilassa maito, kananmuna ja perunajauhot, niin kauan että pinta kuplahtaa, älä keitä! Nosta kattila kylmään veteen ja lisää sokeri ja vanilja sokeri.

Joululaatikoiden esivalmisteluja

Ensimmäistä kertaa tein jouluiset laatikot valmiiksi jo ennen jouluaattoa. Jouluaattona ne onkin sitten helppo kaivaa pakkasesta ja lämmittää :). Osa raaka-aineista oli jo valmiiksi valmista tavaraa, joten porkkanalaatikon porkkanat piti vain keittää ja survota, jonka jälkeen lisäsin sen valmiiseen riisipuuroon. Bataattisoselaattikkokin oli jo valmiiksi tehtynä, ei tarvinnu kuin laittaa uunivuokaan ja paistaa, perunat olivat keitettynä, joten survominen ja nesteiden ja mausteiden lisäys ennen uunia. Lisäksi rosollikin on valmiina, joten ruoan osalta ei tarvi enää urakoida :) porkkana ja bataattisoselaatikot

Lohivoileipäkakkua

Näin joulunalla tuli kokeiltua tehdä vielä yksi voileipäkakku... Ahaa elämys, sillä tein graavilohesta ja tuorejuustosta täytemassan ja mietin et minnekäs sen laittais, joten eikun paahtoleipää pilkkomaan ja sovittelemaan vuokaan :) Ainekset: paahtoleipää kostutus: kalaliemellä tai maidolla täyte: graavikirjolohta silputtuna tuorejuuston kanssa kahteen kerrokseen päällinen: majoneesia ja turkkilaista jugurttia koristeluun: kirsikkatomaattia, kurkkua, graavilohta, persiljaa ja tilliä Irtopohjavuokaan muovikelmua ja ladotaan paahtoleipäkolmioita ja paahtoleipäpalasia (otettu reunat pois leivästä ja leikattu keskeltä kolmioksi), kostutettu liemellä jä sen jälkeen täytet päälle, uusi kerros leipää, kostutus ja täyte. Viimeseen kerrokseen leipäpalat, kostutus ja kelmulla tiukasti kiinni ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi kostumaan, jonka jälkeen sekoitetaan päällisen aineet ja koristellaan. Erikoisruokavaliot: -

Oonan 2-v kakku

Oonalla oli 2-vuotis synttärit ja tekasin täytekakunkin.  Pohja: 5 munan sokerikakkupohja Kostutus: 2 – 2 ½ dl maitoa 1 ½ tl vaniljasokeria Vaniljarahkatäyte: 4 dl kuohukermaa 400 g vaniljarahkaa ½ dl sokeria ½ dl vaniljakreemijauhetta Kuorrutus: 750 g vaaleanpunaista sokerimassaa Koristeet: punaista, keltaista, vihreää ja vihreää marsipaania Valmista pohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe.Täytettä tulee reilusti, joten voit kakkua täyttäessäsi laittaa siitä pienen määrän syrjään. Levitä jäljelle jäänyt täyte lopuksi ohueksi kerrokseksi kakun päälle ja tasoita sillä myös reunat. Näin sinun ei tarvitse valmistaa erikseen kreemiä tai kermavaahtoa kuorrutteen alle. Laita ensimmäinen pohjalevy kakkulautaselle, kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja levitä täyte. Laita päälli

Kinkkukiusausta

Perus arkiruokaa, raskaan päivän päätteksi, kun ei aina jaksa ajatella mitä sitä tänään laittaisi ruokaa ja semmoista ruokaa mitä myös nuo lapsetkin syö, joten päädyin hyvin yksinkertaiseen ja suhtkoht nopeaan ruokaan kinkkukiusaukseen. Ainoa mikä siinä kesti, oli aika uunissa, kun laiskana vielä käytin valmista perunasipulisekoitusta :) Ainekset: 1 kg peruna-sipulisekoitusta 300g kinkkusuikaleita 2 prk ruokakermaa grillausmaustetta suolaa Valmistus: puolet peruna-sipulisekoitukset voideltuun vuokaan, jonka päälle pieni maustekerros. Seuraavaksi kinkkusuikaleet ja päälle vielä loput perunat, sitten taas kerros maustekoitusta, sekoita kaikki sekaisin ja päälle ruokakerma. Laita uuniin 200 asteeseen, noin 30-45 min. ja anna vetäytyä noin 10 min.