Siirry pääsisältöön

Makuja Englannin keittiöstä

PAIMENTOLAISPIIRAKKA(SHEPHERD´S PIE)


Shepherds pie, suoraan käännettynä lammaspaimenenpiirakka on englantilaisen keittiön eräs klassikko. Kuten monet muutkin perinteiset ruoat, tämäkin ruoka juontaa juurensa säästäväisyydestä tai pakosta. Tämä tapa oli eräs keino käyttää hyväksi liharuokien jäännökset paistamalla liha yhdessä perunoiden kanssa. Piirakalla on ikää n. 200 vuotta eli siitä lähtien kun peruna rantautui brittein saarille. Shepherd’s pie ja cottage pie ovat itse asiassa sama ruoka, mutta lammaspaimenenpiirakkaan on tapana käyttää lampaanjauhelihaa.


Ja nyt kun löysin tällaisen kivan ohjeen, oli ihan pakko testata, sillä olen aina ollut kiinnostunut englantilaisesta ruokakulttuurista ja kokeilemaan erilaisia maiden ruokia. Ja olen sanaton, taivaallisen hyvää. Kuvaa en kerenny nappaamaan, kun nälkäsiä kun olimme, tämä ruoka hupeni aika nopsaan ;) ehkä seuraavalla kerralla sitten :)

Ainekset: (ohje on 6:lle)
  • 800 g perunoita (tai jos laiskottaa, voit  käyttää valmista perunamuusia, niinkuin minä ;) )
  • 1/2 valkokaali
  • 500 g jauhelihaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl siirappia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 1 muna
  • 1 dl maitoa

Valmistus:

Keitä perunat kypsiksi.
Suikaloi valkokaali.
Paista kaali voissa pehmeäksi.
Paista jauheliha, mausta se suolalla ja pippurilla.
Sekoita keskenään kaali, jauheliha, vesi ja murustettu lihaliemikuutio.
Hauduta kannen alla muutama min.
Survo perunat.
Sekoita keskenään muna ja maito.
Lisää munamaito perunasurvokseen ja sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Voitele uunivuoka.
Laita vuokaan jauhelihakaaliseos, päälle perunamuhennos.
Gratinoi 200-asteisessa uunissa kunnes perunamuhennos saa vähän väriä.


In English translate:

Shepherd's pie is a classic English cuisine. Like many other traditional foods, even this food goes back to the thrift or involuntarily. This way there was a way to exploit the remnants of meat dishes by frying the meat, together with potatoes. Pies Kalla is the life of approx. 200 years, ie since the potato arrived in the British Isles. Shepherd's pie and cottage pie are in fact the same food, but the shepherds pie is customary to use lamb mince.

And now, when I found this a nice guide, I had to test, because I have always been interested in the English food and try different countries dishes. And I am speechless, to the heavenly good. Image was now out of the food was so good that I ran out;) maybe next time then :)

Ingredients: (instructions are for 6 persons)


800 g of potatoes

1/2 white cabbage
500 g minced meat
2 tablespoons butter
1 tablespoon syrup
1 beef stock cube
1 cup water
1 egg
1 cup milk

Preparation:

Boil the potatoes until soft.

Shred the cabbage.
Fry the cabbage in butter until soft.
Fry the minced meat, season it with salt and pepper.
Mix the cabbage, meat, water and bouillon cube.
Simmer for a few minutes under the lid.
Mash the potatoes.
Stir together egg and milk.
Add the egg and mix with milk potatoes an electric mixer until creamy.
Grease a baking dish.
Put the baking dish minced cabbage mixture over the mashed potatoes.
Gratinate 200-degree oven until the mashed potatoes get a little color.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ja k

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.

Lihapullasoosia ja valkosipuli-kermaperunoita

Tervehdys taas täällä koekeittiön ihmeellisestä maailmasta. Tänään vuorossa siis niin perusruokaa, lihapullia ja perunoita, joita hieman muokattiin helpoksi arkiruuaksi, joten lihapullakastike valmistumaan, valmiit lihapullat hetkeksi paistumaan, jotta saivat väriä sekä lämpeemään, sillä olivat hieman jääsä ja perunat, jotka olivat jo valmiiksi keitetty, viipaleiksi, mausteet ja kerma päälle ja uuniin saamaan hieman väriä.... Annos on laktoositon.  Ainekset: paketti valmis lihapullia Ruskista lihapullia hetken pannulla, jota saavat hieman väriä Valkosipuli-kermaperunat n. 1kg perunoita, valmiiksi keitettyjä ja viipaloituna vuokaan öljyä, perunaviipaleet, suola, valkosipulijauhe ja sekoita, päälle kerma. Paista uunissa 225 asteessa n. 15-20min tai kunnes ovat saaneet hieman väriä pintaan. Jos käytät raakaperunaa, paistoaika 200 astetta noin45-60min.. Ruskea Kastike: 80g margariinia 80g vehnäjauhoja 1 litra kiehuvaa vettä/maitoa ½ sipuli lihaliemikuutio 1-2 tl suolaa