Ensimmäinen gluteeniton piirakka
Erään suurimopaketin kyljessä oli herkullisen näköinen suolaisen piirakan ohje, joten tartuin tilaisuuten ja testasin. Piirakka on siis gluteeniton, joten ei siinä eroa huomannut vaikka gluteenittomia jauhoja oli vehnäjauhojen sijaan ;)
Pohja:
100g pehmeää laktoositonta margariinia
2dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunajauhoja
1dl juustoraastetta
1tl leivinjauhetta
0,5dl vettä
Täyte:
250g (1prk)fetajuustokuutioita
250g(rasia) kirsikkatomaatteja
100g purjoa
½ ruukkua basilikaa
1,5dl Helmisuurimoita
1dl maitoa
2dl ruokakermaa
100g mozzarella-juustoraastetta
½tl suolaa
1/4tl mustapippuria
½tl sitruunapippuria
koristeluun ½ ruukkua rukolaa
Valmistus:
Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi ja painele taikina vedellä kostutetuin käsin voideltuun piirakkavuoan(n.25cm) pohjalle ja reunoille. Pese ja suikaloi purjo, kirsikkatomaatit ja basilika. Levitä kasvikset ja fetajuusto piirakkapohjan päälle. Sekoita Helmi-suurimot, 3/4 mozzarella-raasteesta sekä mausteet ruokakerman ja maidon joukkoon. Kaada seos piirakkavuoan päälle. Ripottele pinnalle loput mozzarella-raasteesta. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-35min, kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele valmis piirakka rukolalla.
Kommentit