GLUTEENITON LEIVOS
Jokavuotista isänpäivää vietään taas lähes jokaisessa taloudessa. Tänävuonna tein tällaisen isänpäiväleivoksen, gluteenittomana.
Ainekset:
4 kpl kananmunia
1 kupillinen sokeria
1kupillinen perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
Kostutus: appelsiinimehua
Täyte:
mansikkahilloa, rahka-kermavaahto-vaniljakreemi sekoitus.
Valmistus:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Ota 2 lasia, riko munat toiseen ja toiseen samanverran sokeria, kaada sokeri vatkauskulhoon ja mittaa sitten perunajauhot(saman verran siis kuin munia) ja leivinjauhe.
Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe.
Lisää munat sokerin sekaan ja vatkaa vaahdoksi.
Lisää perunajauho-leivinjauhe sekaa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levita taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja kun uuni on kuuma paista torttupohjaa uunissa n. 8-10min.
Anna jäähtyä, leikkaa pohja puoliksi, kostuta ja täytä haluamallasi täytteellä toinen puoli ja laita toinen puoli kanneksi. Päällystä esim. kermavaahdolla ja strösseleillä ;)
Kommentit