Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

torstai 15. joulukuuta 2016

Gluteenittomat piparit

Joulukuun 15.päivä - piparin leivontaa

Tuossa jo pari päivää takaperin kerroin tehneeni  tai harjoittelin tekemään gluteenittoman piparitaikinan. Juuh se on nyt hyvin levänneenä ollut jääkaapissa ja eilen sitten päätimme lasten kanssa että leivotaan pipparit, kun on paremmin aikaa. Eilen oli illan pojan jalkapallotreenit Eerikkilässä ja siellä menisi koko ilta ja niinhän siinä menikin, olimme klo21 vasta kotona. Työnjako oli seuraavanlainen, että minä kaulin taikinan alustalle ja lapset voi sitten painella muoteilla taikinaan kuviot, jonka jälkeen sitten taas lastalla siirrän ne uunipellille. Mutta siinä kävikin niin, että poikani sairastui oksennustautiin eikä voinut piparitalkoisiin osallistua, joten koitimme tytön kanssa kahdestaan valmistaa piparit. 


Ohje meni jotenkin näin:

150 g margariinia
1 dl sokeria
3/4 dl tummaa siirappia
1 rkl kanelia
2 tl inkivääriä
1 1/2 tlk mausteneilikkaa
1 tl kardemummaa
2 munaa
7 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta (säästä 1 dl leivontaan)
Valmistusohje
Sulata margariini, lisää sokeri, siirappi ja mausteet. 
Anna jäähtyä.
Lisää seokseen muna ja jauhot.
Anna taikinan olla jääkaapissa yön yli.
Kauli taikina levyksi ja ota siitä muotilla pipareita.
Paista 200 °C:ssa n. 5 minuuttia.










Lähetä kommentti