Siirry pääsisältöön

Siemennäkkäri

Joulukuu 16.päivä - kuukausi yli puolenvälin ennenkuin vuosi vaihtuu taas uuteen

Lumina teemani jatkuu taas siemennäkkäri kokeilulla. Valmis siemennäkkärijauhoseos pussi eli lisää vain vesi, öljy ja pussin sisältö. Se miksi juuri valmis pussi? Noh laiskuuttahan se on kun on kaikki valmiina, ei tarvi miettiä jauhoja ym sellaista tai kiire, kiireisen perheen äidin pitkän työpäivän jälkeen jaksa enään päätään vaivata moisella asialla jos pikaisesti näkkäriä tai leipää vailla, ei muutakuin pussi auki ja joukkoon lisäät veden ja öljyn, laitat taikina pellille ja levittelet leivinpaperin kanssa taikinan ohueksi levyksi. Paistoaikakin 175 asteessa 25-40 min. Pussissa on myös ohjeet valmistukseen :)
Olen tosiaan kokeillut eri versioita tehden siemennäkkäriä, niin valmiista jauhoseos pussista kuin ihan vain jauhoja ja siemeniä lisäillen omasta päästä. Mutta nyt oli tosiaan ns kiireisen ja laiskan ihmisen kokeiluna valmiista pussista. 

Sen verran tein muutoksen ohjeeseen, lisäsin suolan jo taikinavaiheessa, en enään näkkärin päälle, olisi tullut muuten liian suolaista.


Tämä ohje ei oikein aiempiin kokeiluihini onnistunut niinkuin halusin,ehkä taikinasta tuli liian ohut ja paistoaika minulla oli 40 min hieman liikaa olis 30 min riittänyt, sillä näkkäri mureni ns käsiin. Sain tosin muutaman hieman isomman palasen seuraavasta pellillisestä, jossa tosiaan hieman lyhensin paistoaikaa, mutta nouhätä, näkkäri ei kuiteskaan mennyt pilalle eikä tarvinnut heittää roskikseen, paloittelin sen pienempiin osiin ns suupaloihin ja viikonlopun gluteenittomat snacksit olivat valmiit :). 

Kaikin puolin ihan hyvä seos







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ja k

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.

Lihapullasoosia ja valkosipuli-kermaperunoita

Tervehdys taas täällä koekeittiön ihmeellisestä maailmasta. Tänään vuorossa siis niin perusruokaa, lihapullia ja perunoita, joita hieman muokattiin helpoksi arkiruuaksi, joten lihapullakastike valmistumaan, valmiit lihapullat hetkeksi paistumaan, jotta saivat väriä sekä lämpeemään, sillä olivat hieman jääsä ja perunat, jotka olivat jo valmiiksi keitetty, viipaleiksi, mausteet ja kerma päälle ja uuniin saamaan hieman väriä.... Annos on laktoositon.  Ainekset: paketti valmis lihapullia Ruskista lihapullia hetken pannulla, jota saavat hieman väriä Valkosipuli-kermaperunat n. 1kg perunoita, valmiiksi keitettyjä ja viipaloituna vuokaan öljyä, perunaviipaleet, suola, valkosipulijauhe ja sekoita, päälle kerma. Paista uunissa 225 asteessa n. 15-20min tai kunnes ovat saaneet hieman väriä pintaan. Jos käytät raakaperunaa, paistoaika 200 astetta noin45-60min.. Ruskea Kastike: 80g margariinia 80g vehnäjauhoja 1 litra kiehuvaa vettä/maitoa ½ sipuli lihaliemikuutio 1-2 tl suolaa