Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on lokakuu, 2016.

Puolukkavispipuuroa

Koekeittiö tervehdys! Välipalaksi suunniteltu puolukkavispipuuro täyttää nälkäisenkin koululaisen :) 4 annosta 1 l vettä  4dl puolukoita 2 dl sokeria ripaus suolaa 1½dl mannasuurimoita Kiehauta vedessä puolukoita noin 10 minuuttia. Lisää mannasuurimot ja anna vielä kiehua miedolla lämmöllä noin 10minuuttia. Sekoita välillä. Lisää sokeri ja suola. Anna jäähtyä ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi, kunnes väri on vaaleaa. 

Leivontapäivä

Tervehdys, koekeittiön leivontanurkasta! Päätettiin tytön kanssa sotkea kätemme taikinaan ja tehdä pullaa/pitkoa. Perus puolen litran pullataikina, kohotusta, leipomistaletitystä, voitelua ja sokerointia.  suti kastetaan kananmunaan Ja sitten voidellaan Pitkoa Pullaa

Gluteeniton mustikkakukko

Leipurin taidonnäytteitä siis ja gluteenittomasti. Eli jostain arkistojen kätköistä löysin gluteenittoman mustikkakukon ohjeen ja päätinpä sitten kokeilla. Tai siis kukkoa tuskin muistuttaa, lähinnä piirakka voisi olla paremmin :) Mutta hyvää se silti oli jäätelön kanssa :) Mustikkakukkoa?? Jäätelön kera 200 g voita tai margariinia 1 dl sokeria 2 muna 5 dl   Viljatuotteen jauhoseosta 1 tl leivinjauhetta Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne edellisten joukkoon hyvin sekoittaen. Täyte:   1 l mustikoita tai muita marjoja 1 dl sokeria 2 rkl perunajauhoja (jos käytät pakastemustikoita) Voitele noin 22 cm halkaisijaltaan oleva korkea reunallinen uunivuoka. Taputtele jauhotetuin käsin 3/4 osaa taikinasta vuuan pohjalle ja reunoille.   Kaaviloi lopputaikinasta jauhotetutulla leivinalustalla vuuan kokoinen kansi. Sekoita mustikoiden sekaan sokeri ja perunajauhot mikäl

Gluteenitonta leipää

Heipsan taas leipurin nurkasta! Oli gluteenittomat Peak`s FreeFrom jauhoseokset tarjouksessa ja päätinpä kokeilla nyt sitä gluteenittoman leivän tekoa, kun se aina jostain kumman syystä se ei oikein onnistu. Mutta nyt kun on valmis jauhopussi, lisäät vain veden, kananmunan, öljyn monitoimikoneeseen taikinakoukku mukaan ja kone sekoittamaan noin 5 minuuttia. Sitten tunniksi nousemaan ja muotoile leipä tai sämpylät. Itse tein pari limppua. Uuniin 225 asteeseen ja 50-60min. Tuli hyvää ja pehmeää leipää. Peak´s Free From jauhoseos Valmiit gluteenittomat limput