Pizza-Online

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

Piilolinssit Lenswayltä

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Hyväksi havaittu gluteeniton pullataikina

Gluteeniton pullataikina:


3 dl maitoa/vettä
½ palaa hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
 1 dl sokeria
1 kananmuna
½ rkl kaardemummaa
7-8 dl Semperin hienoa jauhoseosta
½ tl ksantaania
100 g pehmeää voita/margariinia

kananmunaa voiteluun
raesokeria tai mantelilastuja pullien pinnalle


Laskiaispullien täytteeksi mansikkahilloa, kermaa, mantelimassaa....

Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon psylliumi ja anna sen turvota hetki. 
Sekoita taikinaan suola, sokeri, kananmuna ja kaardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihin ja 
lisää reilut puolet jauhoista taikinaan koko ajan vaivaten. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. 
Vaivaa taikinaa koneella vielä noin 3-5 minuuttia voimakkaasti. Älä kohota taikinaa, 
vaan leivo siitä heti pullia. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se n. 15 
samankokoiseen osaan. Pyöritä jokainen taikinapala kunnolla kämmenten välissä pyöreäksi
pullaksi. Kohota pullia leivinpaperoidulla pellillä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 
Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pullat 
ovat saaneet kauniin värin.


Jäähdytä pullat ja leikkaa niistä "lakit" irti, täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla tai 
halutessasi voit käyttää myös mantelimassaa.
Lähetä kommentti