Muikkugalette

Muikkukukkoa piiraan muodossa

Savolaisten suuri ylpeys kalakukko, yksi Suomen suosituimmista perinneruoista. Nyt tämä savolais perinne kokeiltuna piiraan muodossa.


Pohja:
2dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
75g margariinia sulatettuna
1dl vettä

Täyte:
300g prattuja muikkuja
1dl ruisjauhoja
voita paistamiseen
1pkt (170g) pekonia

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu rasva. Lisää myös vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin.

Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne pannulla rasvassa siten, että ne saavat kauniin värin. Puolita pekonit.

Kauli kylmä taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi ohueksi levyksi(halkaisia 35cm). Levitä taikinan pohjalle puolet pekoniviipaleista. Jätä taikinaan n. 3cm:n reunat. Asettele muikut pekoniviipaleiden päälle ja levitä loput pekoni muikkujen päälle. Käännä taikinan reunat täytteiden päälle.

Nosta galette leivinpaperin kanssa pellille. Paista 200 asteessa alatasolla n. 40 min. Tarjoa lämpimänä





0