Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on tammikuu, 2017.

Aamiais Muffinit

Aamiaismuffinit tai suolaiset muffinit  Tarkoituksena oli ihan vain kokeilla suolaisia muffineita, jotka sopivat mainiosti aamiaispöytään, illanistujaisiin tai muuten vain pikkusuolaiseen välipalaan. Ohjeen löysin Myllynparas  leipäkoulun ohjeista :) Siispä itse asiaan: Taikinaan tuli 3dl hiivaleipäjauhoja 1½dl kaurahiutaleita 1tl mustapippuria 1-2rkl rosmariinia ½tl suolaa 150g savukinkkusuikaleita 1punasipuli 100g aurikokuivattuja tomaatteja 1dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä 200g maitorahkaa 1dl maustamatonta jugurttia 1tl soodaa 2 kananmunaa Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään. Suikaloidaan kinkku, sipulit, tomaatit ja lisätään ne taikinaan. Lusikoidaan taikina muffinsivuokiin tai uunin pellille leivinpaperin päälle, rasvataan tarvittaessa. Paistetaan 200 asteessa 15-20 min uunin alatasolla, muffinsin koosta riippuen.

Bagelit

Bagelit eli vesirinkelit Tänään  oli vuorossa Bagelien tekoa tai siis harjoitusta omalta osaltani :) Ohjeen sain taas Myllynparas.fi leipäkoulusta, jossa opetellan kansainvälisiä leipiä. Teksti ja ohjeet ovat poikkeuksellisesti suoraan kopioituna myllynparas.fi sivulta :). Kuva on oma ottamani. Bagelit  ovat rinkelinmuotoisia, lähes rasvattomia leivonnaisia, jotka täytetään yleensä suolaisin täyttein. Rakenteeltaan bagel on sisältä melko sitkeää ja päällä on rapea kuori. Bagelit ovat alun perin Puolasta , bagelien eri muotoja on nykyisin tarjolla paljon eri maissa ja niinpä Yhdysvallatkin on saanut omat muotonsa. Suomessa bagelin perinteisempi muoto on  vesirinkeli , joka kuvastaakin hyvin tätä rinkeliä, joka paistetaan vedessä. Leivo bagelit sitkoa sisältävään puolikarkeaan vehnäjauhoon ja sitkeyttä tuovaan durumvehnäjauhoon.  Täytteenä voit käyttää mitä ikinä itse haluatkaan :) Ohje: Taikinasta tulee 12kpl 3 dl vettä 3 rkl sokeria 1 rkl kuivahiivaa       2 dl v

Broiler-pestopasta

Broiler-pestopastaa - Myllynparas ohjeella Myllynparas sivulta sain hyvän broiler-pestopasta ohjeen, enkä voinut olla kokeilematta. Pestoa en juurikaan ole aikaisemmin ruoanlaitossa käyttänyt, joten sopiva tilaisuus oli päästä kokeilemaan. Myös uutena kokeilun aiheena oli vielä nuo pestopastat. Joten eikun kokeileen. Ainekset: 2 rkl öljyä n 400g maustamattomia broilerin fileesuikaleita 1 punasipuli 4 valkosipulin kynttä 6 dl vettä 2-3 rkl vihreää pestokastiketta n. 5 dl pestopastaa(penne) n. 2,5dl ruokakermaa 1-2 punaista paprikaa suikaleina (parmesan) juustoraastetta ja tuoretta basilikaa Valmistus: Paista broilerin suikaleet, sipuliviipaleet/silppu ja valkosipulinmurska öljyssä  pannulla tai kasarissa. Lisää vesi ja pestokastike. Kun neste kiehuu lisää pasta ja anna kiehahtaa se kypsäksi noin 6 min. Lisää sen jälkeen kerma ja suikaloitu paprika, anna vielä kypsyä noin 2-3 min. Lopusksi silppua joukkoon silputtu basilika ja juustoraaste.

Uunijuureksia ja dippiä

Uunikasvikset ja Dippi Perunat lohkoiksi ja porkkanat suikaleiksi, päälle hieman öljyä, suolaa ja mausteita ja uuniin eli suhtkoht kevyt sunnuntai lounas. Lisänä kasviksille turkkilaisesta jugurtista ja mausteista tehty dippi.

Gluteeniton aamupala

Huomenta kaikki blogin lukijat! Proteiini Aamiainen gluteenittomasti: teetä ja meetvurstilla sekä kananmunalla päällystettyä yrttisämpylää.  Luminan yrttisämpylä margariinia meetvurstia kananmunan viipaleet ja kuppi teetä hunajalla

Piparirahkaa

Uusivuosi ja uudet kujeet, oikein hyvää uuttavuotta 2017 vielä kerran! :) Näin kun joulut ja uudet vuodet on vietetty, tullut syötyä ja mässäiltyä enemmän ja vähemmän terveellisesti, ja miksei? Kerranhan se joulu vuodessa on :) Joulua vielä muistellen ja joulun jämiä vielä tuunaillen ja syöden, oli sopiva tämän vuoden aloitus piparirahkalle. vispikermaa maitorahkaa sokeria vaniljasokeria 1-2 tl piparkakkumaustetta  gluteenittomia piparinmuruja Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää maitorahka, sokerit, piparimauste, murustetut piparin muruset  ja sekoita vielä muutama kierros, jotta kaikki piparin muruset ovat tasaisesti sekaisin. Laita jääkaappiin maustumaan ja syö välipalaksi tai iltapalaksi :)