Punaiset ihanat kotimaiset marjat ja sydän kiittää! Punainen väri marjoissa kertoo runsaista flavonoideista, jotka auttavat edistämään immuunipuolustusta. Tutkijoiden mukaan marjojen syöminen voi auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja. Antioksidanttien ohella marjoista saa runsaasti C-vitamiinia, jota elimistö tarvitsee esimerkiksi sidekudoksen muodostumisessa, ja melko runsaasti myös E-vitamiinia. Lisäksi vadelma sisältää runsaasti terveellistä ravintokuitua. Marjojen ystävä voi iloita siitä, että nämä herkut sisältävät varsin niukasti kaloreita. Marjoista voi nauttia tarvitsematta huolehtia lihomisesta. Lisäksi erityisesti vadelma sisältää runsaasti ravintokuitua, joka täyttää tehokkaasti ilman ylimääräistä energiaa. Makeita marjoja voi käyttää vaikkapa karkin korvikkeena. Siksi onkin hyvä syödä kesän kotimaisia marjoja mahan täydeltä.
Ruokaa ja leivontaa