Siirry pääsisältöön

Tekstit

Kinuski-kermakakku

Joulukuun 8.päivä ja Tyttöni 5-vuotis syntymäpäivä Tyttöni 5-vuotis syntymäpäivänä tein ihan perus 5 munan sokerikakkupohjan puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja. Mittana siis 5 kananmunaa lasiin, saman verran sokeria toiseenlasiin ja kolmanteen lasiin vehnäjauhot ja perunajauhot tasan. Jauhoihin siis vielä 2-3 tl leivinjauhetta. 5-vuotiaan kinuskikakku Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauho-leivinjauheseos varovasti nostellen taikinaan, että menee tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja laita kuumaan uuniin, paista noin 30-40min tai kunnes pohja on kauniin ruskea ja irtoaa hyvin reunoilta. Anna jäähtyä ja leikkaa 2-3 osaan.  Täytteenä oli turkkilaisjugurtti-mansikkahillo sekoitus. Päällä kinuskia ja pursotettua kermaa. Täytekakku hieman epäonnistui, syynä oli varmaan liian lämmin kinuski ja kermavaahtoreunat, jotka lämmetessä vähän läsähti. 5 ja 4 munan kakkupohjat

Itsenäisyyspäivä 2016

Joulukuun 6.päivä Joulukalenterin kuudes luukku ja jouluaattoon vielä 18 päivää... Noh ennen jouluaattoa, vietetään ensin Suomen itsenäisyyspäivää eli Suomen 99-vuotista syntymäpäivää. Onnea Suomi 6.12.2016

Peak´sin Gluteenitonta kuituleipää

Joulukuun 5. päivä, joka py hitetään gluteenittomaan leivontaan.  Eli Peak´sin Free From valmis leipä mix, lisää vain vesi,  hiiva, öljy ja kananmuna, mutta tällä kertaa muunsin reseptiikkaa ja korvasin kananmunan banaanilla, joten leivästä tuli erikoisruokavaliota noudattaville  gluteeniton ja munaton.  Helppoa ja yksinkertaista. Laita kul hoon kuuma vesi, leipäjau hoseos, öljy, survottu banaani,  hiiva. Sekoita yleiskoneessa taikinakoukuilla 5 min voimakkaasti vatkaten. Levitä taikina vuokaan(25x8x9) ja anna ko hota sen lämpimässä 45-60 min. Paista 250 asteessa noin 40min. Ainesosat: Maissitärkkelys, teff-jau ho, riisijau ho, tapoikatärkkelys, auringonkukansiemen, pellavansiemen, lupiiniproteiini,  herajau he(maito), sakeutusaine(E415), rypälesokeri, suola, nostatusaine (E450i, E500ii, paakkuuntumisestoaine (E322 soijalesitiini), sokerikulööri, kalsiumkaseinaatti(maito), paakkuuntumisestoaine(E575). Kännykkä ja tietokoneeni ei nyt jostain kummansyystä  halua te hdä y h

Suolaista pähkinäpiiraakaa

Joulukuun 3. päivä Näin joulun kunniaksi päätin kokeilla, ja joulukalenterin kolmannen luukun kunniaksi,  kuinka pähkinöistä onnistuisi tehdä piirakkaa.  Siispä pähkinät blenderiin ja pieneksi muruksi, seuraavaksi lusikallinen dijonsinappia, turkkilaista jugurttia, hieman suolaa, pippuria, hunajaa, sokeria, juustoraastetta ja sekoitettiin tasaiseksi massaksi. Pohjalle jauho-margariini-vesi taikina. Taikinan päälle pähkinätahna kurpitsan siemeniä sekä juustoraastetta ja loraus kermaa. Uuniin 200 asteeseen, noin 40 min. tai kunnes on sopivan ruskeaa. Ei siis hassumpi vaihtoehto suolaiselle piirakalle, mikäli pähkinöistä tykkää :) Arvosanaksi asteikolla 1-5, antaisin 2,5. Aika kuivan oloinen, olisi ehkä kaivannut jotain sitrusta joukkoon. 

Gluteenittomat joulusuklaat

Joulukuun ensimmäinen päivä! Joulukalenterin ensimmäisen luukun voi jo aukaista. Joulu lähenee ja jokataloudessa alkaa jouluvalmistelujen ja siivouksen aika. Viimejouluna tein ja koin hyväksi havaitun reseptin joulusuklaasta ja tietenkin gluteenittomana :) Reseptiä en muista, mutta helppo ja  yksinkertainen se oli, kun itsekin onnistuin näin ensikertalaisena :) Jos ohjeen jostain löydän voin sen tänne päivittää :) Eli ohje löytyi Antipasta n sivuilta nimellä vanhanajan piparminttunapit. Hieman ohjetta muuttelin eli tomusokeria käytin ja piparminttuaromin korvasin punaisella elintarvikearomilla. Eli ohje on tässä: PIPARMINTTUNAPIT 1 iso valkuainen 2½-3dl tomuerytritolia 1tl piparminttuaromia (leivontahyllystä) hyppysellinen suolaa päälle tummaa sokeritonta suklaata tai muuta haluamaasi suklaata Sekoita valkuaisen joukkoon minttuaromia, suola ja tomuerytritoli siivilöiden. Sekoita seos tasaiseksi. Sen tulisi olla melko paksua mutta levitettävää, ikään kuin pak

Kaurateeleivät

Perjantai-illan nopea iltapala! Helposti ja nopeasti syntyvät muutamasta raaka-aineesta iltapala teen kaverina on mukava syödäkin jotain, joten teeleipien tekoon, tälläkertaa kauraiset teeleivät. Ainekset 3-4 leipään: 2,5dl Kaurahiutaleita 2,5dl vehnäjauhoja 3tl leivinjauhetta 1rkl sokeria 1tl suolaa 2rkl voisulaa 2,5dl maitoa tai maitojuomaa Sekoitetaan kuivat aineet keskenään, lisätään maito ja voisula. Muodostetaan uunipellille leivinpaperin päälle 4 teeleipää. Pistele. Paistetaan 225 asteessa noin 15min tai kunnes ovat kauniin ruskeita. gluteenittomana saat kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin :)

Mustikkarahkaa

Huomenta koekeittiöstä! Maanantaisin kun kokki lepää, niin koneet tekee työt :D. Helppoa vai mitä? 

Broiler-riisivuoka broilerin koivista

Terve koekeittiöstä,  uusi päivä ja uudet ateriat broilerinkoivista ja riisistä :) Broilerinkoipien perattua lihaa, sipulia, riisiä, kanalientä, kermaa, suolaa, mustapippuria, kurkumaan, valkosipulia, juustoraastetta, siitä on päivän Broiler-riisivuoka tehty :) Ennen uunia Uunin paistamisen jälkeen n.30min. Annos lautasella

Hampun siemenet ruokavaliossa

Hampunsiemen - todellinen Superfood Oli kolmen tuhannen vuoden ajan eräs tärkeimmistä ja kaikkein käytetyin lääkekasvi koko maailmassa. Yhdysvalloissa käytettiin cannabis-uutteita lääkkeeksi mm. väsymykseen, yskään, reumatismiin, niveltulehduksiin, astmaan, juoppohulluuteen, epilepsiaan sekä kuukautisvaivoihin ja -masennukseen. Cannabis oli yleisin kipulääke ennen kuin aspiriini tuli markkinoille noin vuonna 1900. Cannabis sisältää yli 60 yhdistettä joilla tiedetään olevan lääkevaikutuksia. Hampunsiemen on lähellä täydellistä ruoka-ainetta. Kyseinen ruoka-aine ansaitseekin superfood-tittelin sen äärimmäisen monipuolisuutensa ja ravinnetiehytensä vuoksi. Hampunsiemenet ovat erinomainen proteiinin lähde sisältämällä kaikki 8 kehollemme välttämätöntä aminohappoa sekä 12 muuta aminohappoa. Lisäksi myös  Omega-6 ja Omega-3 rasvahappoja suhteessa 3:1. Sisältää myös vitamiinit C,A, E, B1, B2, B3, B6 ja mineraaleja kalium, magnesium, kalsium, rauta, mangaani, sinkki, kupari H

Pikkuleipiä

Lauantai terveiset leipurilta! Löytyi kiva ja helppo ohje pikkuleivistä. Jauhoja, voita/margariinia, kylmää vettä, kananmuna ja sokeria. Kaikki aineet sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja 30-60 minuutiksi jääkaappiin viilenemään. Pursotettiin leivinpaperin päälle pellille ja paistettiin 200 asteessa n. 15 min. Vaiheet: Vatkataan jauhot ja voi/margariini 3-5 minuuttia Sokeri, kananmuna, vesi sekoitaan keskenään sekaisin Yhdistetään jauho-rasvaseos ja muna-sokeri-vesi ja sekoitetaan tasainen taikina. Laita taikina jääkaappiin viilentymään n 30-60 minuutiksi. Pursota haluamasi samankokoiset pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle. Isommat valmiita Kaikki valmiit

Teeleipiä, teetä & sympatiaa

Iltapalaksi teeleipiä ja teetä. Ohje on taaskin hyvin helppo ja yksinkertainen. Tarvitset vain maitoa, kananmunia, rasvaa, jauhoja, leivinjauhetta, juustoraastetta ja suolaa. Sekoitetaan maito, kananmuna, juustoraaste,suola kulhossa ja lisätään jauhot ja leivinjauhe. Sekoitetaan nopsaan tasaiseksi ja levitetääb jauhoiselle leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin ohut levy. Paistetaan uunin 225 asteessa noin 12-15min. Tein toisen version gluteenittomasti perunamuusin, maizenan ja psylliumin lisäksi. Molempiin taikinoihin lisäsin basilikaa ja gluteenittomaan laitoin pääle juustoraastetta. Gluteenittomassa paistoaika oli 25 min.

Kokki ja apukokki keittiössä :)

Tervehdys taas koekeittiöstämme! Olen saanut tänään vieraan tänne eli apukokki tuli avustamaan spagetin keittämisen kanssa :)

Isänpäiväkakku 2016

Perus kermakakkua, 4 munan sokerikakkupohja , missä omenasosetta ja kermavaahtoa välissä, päällä kermaa, mustikoita ja nonparelleja. Hyvää Isänpäivää kaikille blogin lukioille! Pohja: kananmunia sokeri vehnäjauhot leivinjauhe Mittaa lasiin 4 kananmunaa, toiseen saman verran sokeria ja kaada se sekoitusastiaan. Lisää vielä jauhot ja sekoita leivinjauhe niihin ja laita ne lasiin saman verran on kananmunia. Kaada munat sokerin päälle ja vatkaa ne vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää venhnäjauho-leivinjauhe taikinaan varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan(24 halk) ja paista uunissa 175 asteessa noin 30-40min,

Perunarieskat

Heippa koekeittiöstä,  Perunamuusia kun yli jää, kannattaa sekin hyödyntää hyvin. Tällä kertaa päätin tehdä rieskoja iltapalaksi eli muusin jämät, kananmuna, jauhoja, suolaa, öljyä. Tee niistä tasainen massa ja ota lusikallinen taikinaa ja painele jauhotetuin käsin pellille. Painele haarukalla vielä muutamat reijät rieskan päälle. Mahtuu noin 9/pelti. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15min tai kunnes on saanut kivan ruskean väripinnan. Tarjoa lämpimänä margariinin ja teen kanssa :)

Pizzapäivä

Hei taasen pitkästä aikaa. Jonkinaikaa olen ollut taas poissa päivitys kuvioista mukamas kiireiden vuoksi :). No aloitin taasen tämän bloggaamisen ;) Jokunen aika sitten kerroin olevani osittain gluteeniton, eli ruokavaliostani jätin gluteenin lähinnä vehnän, ohran ja ruiksen pois valtavan turvotuksen, vatsavaivojen ja atooppisen käsi-ihottumani vuoksi, jonka aikana huomasin, että oireet osittain helpotti. No aloin taas syömään kuukausia sitten normaalisti, rupesi taas suolisto huutamaan hoosiannaa, jonka seurauksena menin sitten taas paikalliseen terveyskeskuslääkärin juttusille. Osittain myös siksi että silmäkin oli tulehduksen partaalla ja sitä kutisi jatkuvasti. Kerroin vaivani, otettiin kokeita ja lääkäri lupasi soitella seuraavana arkipäivänä tiistaina 1.11.16 siis ja kertoi että mitään vehnä allergiaa ei ole, vatsaoireet helpottuivat  lorex tablettien avulla...noh kaikki siis kunnossa, mutta Diagnoosiksi selvisi peräpukamat sekä yksi allergiaa aiheuttava tekijä: pöly ja kissa.

Puolukkavispipuuroa

Koekeittiö tervehdys! Välipalaksi suunniteltu puolukkavispipuuro täyttää nälkäisenkin koululaisen :) 4 annosta 1 l vettä  4dl puolukoita 2 dl sokeria ripaus suolaa 1½dl mannasuurimoita Kiehauta vedessä puolukoita noin 10 minuuttia. Lisää mannasuurimot ja anna vielä kiehua miedolla lämmöllä noin 10minuuttia. Sekoita välillä. Lisää sokeri ja suola. Anna jäähtyä ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi, kunnes väri on vaaleaa. 

Leivontapäivä

Tervehdys, koekeittiön leivontanurkasta! Päätettiin tytön kanssa sotkea kätemme taikinaan ja tehdä pullaa/pitkoa. Perus puolen litran pullataikina, kohotusta, leipomistaletitystä, voitelua ja sokerointia.  suti kastetaan kananmunaan Ja sitten voidellaan Pitkoa Pullaa

Gluteeniton mustikkakukko

Leipurin taidonnäytteitä siis ja gluteenittomasti. Eli jostain arkistojen kätköistä löysin gluteenittoman mustikkakukon ohjeen ja päätinpä sitten kokeilla. Tai siis kukkoa tuskin muistuttaa, lähinnä piirakka voisi olla paremmin :) Mutta hyvää se silti oli jäätelön kanssa :) Mustikkakukkoa?? Jäätelön kera 200 g voita tai margariinia 1 dl sokeria 2 muna 5 dl   Viljatuotteen jauhoseosta 1 tl leivinjauhetta Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne edellisten joukkoon hyvin sekoittaen. Täyte:   1 l mustikoita tai muita marjoja 1 dl sokeria 2 rkl perunajauhoja (jos käytät pakastemustikoita) Voitele noin 22 cm halkaisijaltaan oleva korkea reunallinen uunivuoka. Taputtele jauhotetuin käsin 3/4 osaa taikinasta vuuan pohjalle ja reunoille.   Kaaviloi lopputaikinasta jauhotetutulla leivinalustalla vuuan kokoinen kansi. Sekoita mustikoiden sekaan sokeri ja perunajauhot mikäl

Gluteenitonta leipää

Heipsan taas leipurin nurkasta! Oli gluteenittomat Peak`s FreeFrom jauhoseokset tarjouksessa ja päätinpä kokeilla nyt sitä gluteenittoman leivän tekoa, kun se aina jostain kumman syystä se ei oikein onnistu. Mutta nyt kun on valmis jauhopussi, lisäät vain veden, kananmunan, öljyn monitoimikoneeseen taikinakoukku mukaan ja kone sekoittamaan noin 5 minuuttia. Sitten tunniksi nousemaan ja muotoile leipä tai sämpylät. Itse tein pari limppua. Uuniin 225 asteeseen ja 50-60min. Tuli hyvää ja pehmeää leipää. Peak´s Free From jauhoseos Valmiit gluteenittomat limput

Gluteenittomat vesirinkelit

VESIRINKELI KOKEILUA Gluteenitonta vesirinkeli kokeilua  Näin äitienpäivän kynnyksellä kun leipurin leipomis inspiraatio iski, kokeilin nyt vihdoin tehdä noita vesirinkeleitä, kiitos siitä Pörden keittiön :) josta ohjeen kokeeksi nappasin. Tietenkin itse vasta tämmöinen amatööri leipuri, joten jälkikin on sen näköistä :D Tosin mun ohjeella, tein kaksinkertasen taikinan, tuli kyllä reilu parikymmentä rinkeliä... Hmm...Varsinainen leipuri Hiiva siis :D  Tosin Pörden ohjeessa oli viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta ja itse taas käytin semperin jauhoja. Pientä opetteluahan tuo vielä vaatii, että oppii löytämään sen oikean jauhon oikeaan käyttötarkoitukseen :)