Siirry pääsisältöön

Tekstit

Hopeatoffee

Joulukuun 1 päivä - Hopeatoffee Joulukuu on saapunut ja ensimmäisen luukun voi siis avata. Paperikokin joulukalenteristakin aukeaa ensimmäinen luukku: Itsetehty Hopeatoffee Ainekset: 1 dl sokeria 1dl lakritsikastiketta 3/4dl tummaa siirappia 3/4dl vispikermaa 1 rkl lakritsijauhetta lisäksi rypsiöljyä 1. Mittaa ainekset(ei rypsiöljy) paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita. 2. Kuumenna seos ja anna kiehua samalla sekoittaen kun lämpötila on 120 astetta. Käytä apunasi digitaalista mittaria. 3. Taittele leivinpaperi uunivuoan pohjalle ja öljy se kevyesti. Kaada toffeemassa leivinpaperille n. 10x28cm kokoiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Anna jäähtyä ja nosta toffee jääkaappiin kovettumaan vähintään tunniksi.  4. Leikkaa hopeatoffee paloiksi ja kääri halutessasi esim. Paistopussista leikattiin kääreisiin, jotta palat eivät tartu toisiinsa kiinni. Säilytä toffee jääkaapissa.

Palsternakka-perunasosekeitto

Näin pimeänä, sateisena ja ankeana marraskuisena aikana valmistuu helposti ja nopeasti sosekeitto, pari raaka-ainetta, jotka keitetään kypsäksi, lisätään mausteet; suola, kasvisliemi, voi, soseeksi ja kerma päälle,  se on siinä: palsternakka-perunasosekeitto 🍲👍. Kyytipojaksi kotikaljaa 🍺

Isänpäivä

Isänpäivä ateria possun filettä valkosipuli-kermaperunoita uunikasviksia Hyvää Isänpäivää kaikille iseille 🎂🎁 

Pasta Carbonara

Tänään kansainvälisen pastapäivän kunniaksi Pasta Carbonara! - Sopii hyvin tähän Italialaiseen keittiö teemaamme 🍝Lisäksi ateria on erittäin helppo, halpa, nopea ja yksinkertainen valmistaa 😉 Kastikkeessa oli: pekonia, valkosipulin kynsiä, kinkkusuikaleita, sipulia, ruokakermaa, kananmunia, mozzarellajuustoraastetta, suolaa, mustapippuria js basilikaa. Lisäksi: perusmakarooneja

Focaccia kokeilut

Ciao! Koekeittiöömme saapunut resepti Italiasta, joten eikun kokeilemaan. Siis hieman kärvähtäneet aurinkokuivatut tomaatit, mutta muuten kakkoslaadun focacciaa ja hyvän makuista kuiteskin. Päällä oli siis aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiviöljyä ja rakuunaa. Paistoin 180 asteisessa puuhellan uunissa noin puoltuntia, mutta aika olisi saanut noilla lämmöillä olla pienempi, noin 20 min olisi piisannu. Oppia ikä kaikki 😉

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.

Marjapiirakkaa

Välillä leivontaa makealla piirakalla.

Sesonkipizzaa

Syksyn sesonkiruokia ovat tietenkin metsän antimet. Metsästä löydetyt kanttarellit sopivat mainiosti pizzapohjan päälle. Nam 🍕

Lihaton Lokakuu

Lihattoman lokakuun teemana lihamureketta ilman lihaa - pavuista saatiin mureke. Pavuthan sisältävätkin runsaasti proteiinia joten helposti syntyvä kasvisruoka. Tämä versio ei ollut täysin vegaaninen sillä käytin kananmunaa, mutta ovo-vegetaarinen kyllä sekä gluteeniton ja maidoton. 🙂

Syksyn satoa 2017

Syksy tullut ja satokin kerätty talteen. On marjoi, sieniä, vihanneksia. 🤩🥔

Kiinankaalikääryleet

Kasvis-Kaalikääryleitä kiinankaalista Sienitäytteiset kaalikääryleet kokeilussa

Leivontapäivä

Heinäkuun leivontaa Bostonkakkua, korvapuusteja ja sämpylöitä. Vierailevana tähtenä keittiössä oli vanhankansan kokki/leipuri: Isoäiti 👵😍

Välimeren lihapullavuoka

Välimeren keittiö - kasviksia, yrttejä lihapullia mozzarella-basilika tomaattikastikkeella - helppo ja nopea arkiruoka 😊 Vuoan pohjalle kerroksittain:  pakastejuureksia tomaattimurskaa suolaa ja mustapippuria lihapullia mozzarellaviipaleita basilikaa Uuni 200 asteeseen ja noin 30-45 min kunnes juustǿ sulanut ja hieman saanut väriä. Koristele tuorealla basilikan lehdellä Tarjoile keitetyn riisin kanssa