Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on 2012.

Minttusuklaamuffinit

MINTTUSUKLAAMUFFINSIT Kotigastronomin minttusuklaa muffinsi-mixillä 390g, saat helposti ja nopeasti tehtyä muffinsit(16kpl). Tarvitsee vain lisätä muffinsi-mix, 1dl öljyä, 1dl vettä ja sekoittaa ja sekoittaa tasaiseksi ja laittaa vuokiin sekä paistaa uunissa 180 asteessa. Helppoa kuin mikä :)

Suklaavanukasta

SUKLAAVANUKAS Itsetehty suklaavanukas se vasta hyvää. Ja sen tekeminenkin on vallan helppoa ja nopeaa makeaan nälkään. Kotigastronomin jälleenmyyjän kautta saa tilattua hyvää vanilliinikreemiä 400g paketin ja lisäksi vielä kaakaojauhetta, siksi että nämä ko tuotteet ovat laktoosittomia, gluteenittomia ja maidottomia, eikä ole tullut vatsan kanssa mitään oireita, mitä tavallinen kaakao saattaa aiheuttaa ja hyvä niin. Tee ensin vaniljakreemi eli 1dl vanilliinikreemijauhetta ja 3½dl vettä, sekoita kokoajan tasaiseksi ja laita jääkaappiin kylmään n.30min. Sen jälkeen lisäät 2rkl kaakaojauhetta ja sekoitat sekaisin ja sinulla on valmis suklaavanukas! Helppoa ja nopea välipala :)

Jouluruokaa

JOULURUOKAA perunaa ja rosollia

Jouluaatto

Hyvää Joulua !

Karpalohyydykekakku

  KARPALOHYYDYKEKAKKU Joulua odotellessa kokeilin tehdä hyydykekakun vanilliinikreemistä ja luonnonjogurtista, vähän niinkuin jonkinsortin juustokakun tapainen, koska se on osittain simppeli tehdä ei tarvitse paistaa uunissa paistaa, senkun kylmässä antaa yön yli hyytyä... Tosin kakku jäi hieman löysäksi, en osaa sanoa johtuiko se vanilliinikreemi-jogurttitäytteestä, jota tuli normaalia enemmän tai vähäisestä liivatemäärästä? Kiilteen osuus kakun päällä onnistui lähes täydellisesti :) Mutta jokatapauksessa, syötyä se tuli! Pohja: 250g kaurakeksejä ja 75g margariinia Täyte: 400-500g vanilliinikreemi-turkkilaisjogurttiseosta ja 5 liivatelehteä Kiille: 170g kuivattuja karpaloita, 2dl mustaherukkamehutiivistettä, 4 liivatelehteä Murustettiin keksit ja sekoitettiin sulatettu rasva sekaan ja paineltiin vuorattuun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi, sen voi antaa hetken olla kylmässä kun teet täyteen ja liivatelehdet likoaa. Sekoitettiin täyteainekset sekaisin. Vanilliinikr

Itsenäisyyspäivän Ateria!

ITSENÄISYYSPÄIVÄ 6.12.2012 Suomen itsenäisyyspäivää ja miehen syntymäpäiviä vietettiin ja tarjoilu oli tällainen; perus pizzaa ja täytekakkua ;) Onnittelut vielä kerran Suomelle ja miehelle :)

Pizzapäivä

Tänään oli taas pitsapäivä, puolen litran taikina ja 4 lättyä niistä tuli. Täytteeksi laitoin tomaattisalsaa(kun tomaattisosetta ei ollut) ja yhteen laitoin juustodippiä, kinkkua, paprikaa, punasipulia, tomaattia ja valkosipulia ja oregaanoa.Yhdestä jätin sipulit pois, kun poika ei sitten millään suostu sipulia syömään.

Piparituunausta

AAKKOSPIPARIT! Pitkästä aikaa, teimme lasten kanssa jotain hyödyllistäkin välillä, nimittäin tuunasimme perus pipareita eli ajattelin että jos tuo 3-vuotias oppisi paremmin nuo aakkoset keksien avulla, kuin perinteisin lukemistavoin ei tahdo oikein jaksaa keskittyä :)

Metsän Antimia!

  SIENIÄ! Näin syksyllä tullut käytyä sienimetsässä, tai ei varsinaisesti vaan satunnaisesti sattunut lenkillä käydessä löytymään jotain syötäviä

Nötköttikastiketta

MAKAROONIA JA NÖTKÖTTIKASTIKETTA  Postaus jäänyt vähemmälle, mutta jokapäivä tullut ruokaa laitettua ;) Tänään oli ihan ruokana ihan perusruokaa eli nötköttikastiketta ja makaroonia, tosin sekin oli jäänyt eiliseltä, senkus vain lämmitti pannulla ja ruoka oli valmis =) Tietämättömille, jotka eivät tiedä mitä on nötkötti, se on purkki sianlihaa ;) ja jälkkäriksi tein MudCakea  

Sienimuhennos!

  KARVAROUSKUMUHENNOS Tervehdys, päiväkävelyn aikana löysin muutamia karvarouskuja, otin talteen, siivosin, ryöppäsin ja paistoin pannulla. Sen verran vähäsen niitä oli ettei mitään isompaa ois pystynykää tekeen, joten perus valkokastike; vehnäjauhoja, voita ja vettä ja ripaus suolaa sienien päälle ja kiehautus, Lisäksi vielä jääneitä keitettyjä perunoita, sai pikaisen välipalan.

Punaviinimarjat

PUNAVIINIMARJASTA MAKOISAT VÄLIPALAT  punaherukka mannapuuro Kiehauta litra vettä ja 5dl punaviinimarjoja kattilassa n.10min, lisää sitten 1½dl mannasuurimoita kokoajan sekoittaen ja anna hiljalleen kiehua ja hautua, kannenalla n.10min. Sekoita ja lisää 1dl sokeria. Vatkaa puuro kuohkeaksi, maista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Valmiin puuron päälle voi ripotella tuoreita marjoja.

Hamburger päivä!

KOTITEKOISET HAMPPARIT Lauantai ja hyvä päivä tehdä hampurilaiset kotona. Poika se tuossa jo kinusikin hampurilaisia, ja huomasin että leipäkin oli loppu, joten tein 2 leipätaikinaa; toisesta sämpylöitä ja toisesta sitten pari vuokaleipää. Ja sillä aikaa kun sämpylät paistuivat uunissa, maustoin ja paistoin paketillisen(400g) sikanautajauhelihaa jauhelihapihveiksi. Sitten vain väliin pihvi, juustosiivu sekä ketsuppia ja Nam nam!

Sienipiirakka

SIENIPIIRAKKA Syksyisen ruokablogini avauksena: kanttarelli-punikkitattipiirakkaa! murotaikinapohja:  margariinia, vehnäjauhoja, vettä ja ripaus suolaa ainekset: kourallinen kanttarelleja, pari punikkitattia ja purjosipulia paistettuna.  päälle: ruokakermaa ja 1 kananmuna paistetaan : 200 asteessa, uunin keskitasolla n.30min.

Tervetuloa Helitsun uusittuun ruokablogiin!

Pitkän harkinnan jälkeen päätin taas alkaa postaamaan ruokablogia, joka käsittelee ihan perusruokia, mitä meillä(siis 2 aikuista ja 2 lasta, joista nuorimmainen on vasta 9kk ikäinen vauva) valmistetaan ja syödään, korostan siis perusruokaa. En ole ammatiltani oikea kokki, en edes ravintola-alan ihminen, kokkiopiskelija tms...olen siis vain tavallinen itseoppinut kotikokki, joka kokkailee perheelleen ihan perusruokaa mahdollisimman helposti, nopeasti ja mahdollisen edullisin raaka-ainein. Ohjeita napsin sieltä täältä ja välillä kehitän niitä itsekin.