Siirry pääsisältöön

Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on 2013.

Uudenvuoden menu

Vuosi vaihtuu ja pöytä on katettu :) Hyvää Uuttavuotta 2014!  kasvispastasalaattia perunasalaattia nakkeja Sipsejä juustonaksuja pepsiä

Pizzasunnuntai

Joulut vietetty ja pikkuhiljaa siirrytään taas arkirutiineihin, joten kaappien tyhjennystä jouluruuista ja rääppiäiset voi alkaa, meillä nimittäin tehtiin joulukinkun jämästä kinkkupizzaa.... Pohja: vettä (+42) vehnäjauhoja kuivahiivaa suolaa öljyä Ainekset: ketsuppi-basilika-öljy sekoitus juustoraastetta joulukinkkua sipulia (vain toisessa) anananasta valkosipulia

Aamukaffet

Tapaninpäivän aamukahvit WienerToffee -maustekahvisekoituksen myötä. Se että minä, joka en juurikaan pysty juomaan pelkkää "normaalia" kahvia, kun vatsa menee sekaisin tai että rupeaa vapisuttamaan, niin siksi en juuri kahvia juo, kuin harvemmin, pari kertaa vuodessa ehkä... Mutta nyt löytyi apu tähänkin ongelmaan, nimittäin Wiener Toffee maustesekoitus, jota laitetaan 1/3 mitallista maustesekotusta ja 2/3 tavallisia kahvipuruja. Wiener Toffee maustekahvi sisältää: kahvi maustettu kaakaolikööri krokanttiaromi Lisää maustekahveista löytyy kotigastronomin tuotevalikoimasta ,  ota yhteyttä ja kysy lisää thehelluska@gmail.com

Joulutontut

Hyvää Joulua 2013 toivottavat tontut Matkusta!

Joulu 2013

Se, että jouluaattona satoi vettä ja oli märkää ja synkkää, siitä huolimatta ruoka oli hyvää. Oikein hyvää ja rentouttavaa joulua kaikille blogin lukijoille! jouluannos sisälsi tänävuonna: bataattisoselaatikkoa porkkanalaatikkoa perunalaatikkoa rosollia kinkkua graavilohta

Vaniljakastike

Perus Vaniljakastikkeen ohje: Ainekset 4dl maitoa 1 kananmuna 1rkl perunajauhoja 3rkl sokeria 3-4tl vaniljasokeria Valmistus Sekoita kattilassa maito, kananmuna ja perunajauhot, niin kauan että pinta kuplahtaa, älä keitä! Nosta kattila kylmään veteen ja lisää sokeri ja vanilja sokeri.

Joululaatikoiden esivalmisteluja

Ensimmäistä kertaa tein jouluiset laatikot valmiiksi jo ennen jouluaattoa. Jouluaattona ne onkin sitten helppo kaivaa pakkasesta ja lämmittää :). Osa raaka-aineista oli jo valmiiksi valmista tavaraa, joten porkkanalaatikon porkkanat piti vain keittää ja survota, jonka jälkeen lisäsin sen valmiiseen riisipuuroon. Bataattisoselaattikkokin oli jo valmiiksi tehtynä, ei tarvinnu kuin laittaa uunivuokaan ja paistaa, perunat olivat keitettynä, joten survominen ja nesteiden ja mausteiden lisäys ennen uunia. Lisäksi rosollikin on valmiina, joten ruoan osalta ei tarvi enää urakoida :) porkkana ja bataattisoselaatikot

Lohivoileipäkakkua

Näin joulunalla tuli kokeiltua tehdä vielä yksi voileipäkakku... Ahaa elämys, sillä tein graavilohesta ja tuorejuustosta täytemassan ja mietin et minnekäs sen laittais, joten eikun paahtoleipää pilkkomaan ja sovittelemaan vuokaan :) Ainekset: paahtoleipää kostutus: kalaliemellä tai maidolla täyte: graavikirjolohta silputtuna tuorejuuston kanssa kahteen kerrokseen päällinen: majoneesia ja turkkilaista jugurttia koristeluun: kirsikkatomaattia, kurkkua, graavilohta, persiljaa ja tilliä Irtopohjavuokaan muovikelmua ja ladotaan paahtoleipäkolmioita ja paahtoleipäpalasia (otettu reunat pois leivästä ja leikattu keskeltä kolmioksi), kostutettu liemellä jä sen jälkeen täytet päälle, uusi kerros leipää, kostutus ja täyte. Viimeseen kerrokseen leipäpalat, kostutus ja kelmulla tiukasti kiinni ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi kostumaan, jonka jälkeen sekoitetaan päällisen aineet ja koristellaan. Erikoisruokavaliot: -

Oonan 2-v kakku

Oonalla oli 2-vuotis synttärit ja tekasin täytekakunkin.  Pohja: 5 munan sokerikakkupohja Kostutus: 2 – 2 ½ dl maitoa 1 ½ tl vaniljasokeria Vaniljarahkatäyte: 4 dl kuohukermaa 400 g vaniljarahkaa ½ dl sokeria ½ dl vaniljakreemijauhetta Kuorrutus: 750 g vaaleanpunaista sokerimassaa Koristeet: punaista, keltaista, vihreää ja vihreää marsipaania Valmista pohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe.Täytettä tulee reilusti, joten voit kakkua täyttäessäsi laittaa siitä pienen määrän syrjään. Levitä jäljelle jäänyt täyte lopuksi ohueksi kerrokseksi kakun päälle ja tasoita sillä myös reunat. Näin sinun ei tarvitse valmistaa erikseen kreemiä tai kermavaahtoa kuorrutteen alle. Laita ensimmäinen pohjalevy kakkulautaselle, kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja levitä täyte. Laita päälli

Kinkkukiusausta

Perus arkiruokaa, raskaan päivän päätteksi, kun ei aina jaksa ajatella mitä sitä tänään laittaisi ruokaa ja semmoista ruokaa mitä myös nuo lapsetkin syö, joten päädyin hyvin yksinkertaiseen ja suhtkoht nopeaan ruokaan kinkkukiusaukseen. Ainoa mikä siinä kesti, oli aika uunissa, kun laiskana vielä käytin valmista perunasipulisekoitusta :) Ainekset: 1 kg peruna-sipulisekoitusta 300g kinkkusuikaleita 2 prk ruokakermaa grillausmaustetta suolaa Valmistus: puolet peruna-sipulisekoitukset voideltuun vuokaan, jonka päälle pieni maustekerros. Seuraavaksi kinkkusuikaleet ja päälle vielä loput perunat, sitten taas kerros maustekoitusta, sekoita kaikki sekaisin ja päälle ruokakerma. Laita uuniin 200 asteeseen, noin 30-45 min. ja anna vetäytyä noin 10 min.

Miten glögi lämmitetään oikein?

Martat muistuttaa: Ethän tee tätä klassikkovirhettä glögin lämmityksessä Glöginlämmitykseen ei kannata käyttää vedenkeitintä ja sopivan lämpötilan kanssa pitää olla tarkkana. - Jos lämmitän ison annoksen glögiä, teen sen hellalla teräskattilassa. Pienempi annos lämpenee ihan hyvin mikrossa. Vanhoissa mikroissa ei kuitenkaan kannata käyttää metallista astiaa, kertoo Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Inkeri Liinaharja. Liinaharja ei ole havainnut, että glögi eroaisi maultaan, jos sen  lämmittää mikrossa. - Lämmitysaika riippuu tietysti mikrosta, mutta omassani glögi lämpenee sopivaksi noin 90 sekunnissa. Kotitalousneuvoja muistuttaa, että glögiä ei saa keittää,  koska kiehuminen voi muuttaa glögin mausteet kitkerän makuisiksi. - Oikea lämpötila on saavutettu, kun glögistä nousee höyryä. Katso nesteen pintaa, ja kun se alkaa väreillä, ota kattila pois levyltä. Mielestäni optimaalinen lämpötila glögille on siinä 80-100 asteen välissä. Jos glögissä on alkoholia, muista et

Joulumakeisia pukinkonttiin!

Joulumakeisia jouluksi tai pikkujouluksi.... Suklaa-lumimanteli Tummasuklaa-karpalo Valkosuklaa cashew Suklaa-lumimanteli Tuotekoodi: 8451 Hinta: 5,50 € Paino: 150g Tummasuklaa-karpalo Tuotekoodi: 8480 Hinta: 5,30 € Paino: 150g Valkosuklaa-cashew Tuotekoodi: 8449 Hinta: 5,50 € Paino: 150g Valkosuklaa-rommirusina Valkosuklaalla päällystetty rommirusina Tuotekoodi: 8440 Hinta: 5,30 € Suklaalumi-kahvipapu Aito kahvipapu, joka on päällystetty herkullisella maitosuklaalla. Tuotekoodi: 8445 Hinta: 5,50 €                         Tummasuklaa maustekeksi Herkullinen rapea maustekeksi, joka on päällystetty ihanalla tummalla suklaalla. Tuotekoodi: 8447 Hinta:

Perunapyöryköitä ja dippausta

Lauantaissa mennään ja tein noita perunapyöryköitä, keitettyjä perunoita oli jäänyt sen verran että muussasin ne, laitoin kananmunaa, mausteita ja jauhoja sekaan ja taikinaksi, joka muotoiltiin pötköksi ja siitä otettiin pieniä paloja ja pyörittelen ne sitten pulliksi. Paistoin pannulla rasvassa molemmin puolin ihan lihapullien tapaan. Lisäksi paistoin myös valmislihapullia kaveriksi. Kokeilin noita Kotigastronomin Dip-Mix Cheddaria ja Tilli-sitruuna dippiaineksia, ja hyviä olivat. perunapyörykät keitettyjä perunoita muussiksi 2-3 kananmunaa 2-3 rkl grillausmaustetta 5 dl vehnäjauhoja   Tein perunamassasta taikinan eli sekoitettin kaikki ainekset sekaisin, minkä jälkeen taikinasta tehtiin pötkylä ja otettiin pieniä paloja joista sitten pyöriteltiin pullat, paistinpannulle rasvaa ja paistettiin molemmin puolin. Lisäksi paistoin myös kaveriksi valmiita eines lihapullia.   Kotigastronomin Dip-mix cheddar ja sitruuna-tilli   Cheddar Tuote on vähälaktoosinen, gl

Isänpäivä lounas

Naudan ulkofilettä ja kermaperunoita (G,L) Näin isänpäivänä, jota todennäköisesti vietetään suurimmassa osana talouksista täällä Suomen maassa, oli meidän "Ravintola Unisen" ruokalistalla naudan ulkofilettä ja kermaperunoita. Oli tarkoitus myös laittaa uuniparsaa, mutta parsat unohtuivat pakkaseen. Jälkiruokana perus kerma täytekakkua. Ainekset: valmis marinoitu naudan ulkofilee 1,7kg perunat n.1kg ruokakermaa 2prk rypsiöljyä suolaa mustapippuria   Työvaiheet: Ota liha huoneen lämpöön 30min ennen paistamista Laita uuni 125 asteeseen Laita paistomittari lihaan ja paista uunissa kunnes sisälämpötila on 60 astetta. (oli 65 astetta) Kääri liha folioon lepäämään.   Sillä aikaa laitoin pestyt, viipaloidut, maustetut ja kermatetut perunat uuniin n. 200 astetta n. 45-60min. Ja tein kastikkeen lihalle rasvasta, perunajauhoista, vedestä/marinaadiliemestä, lisäsin lihaliemikuution ja hieman suolaa ja mustapippuria.   Täytekakkua (VL) Ainekset: 5

Pikaruoka-annos

Ranskalaiset ja jauhelihapihvit (L) Tänään lauantaina, söimme siis helposti ja nopeasti valmistuvaa perus roskaruokaa valmiista teollisuuden antimista :) Siis ranskalaiset ja jauhelihapihvit uuniin ja odoteltiin parikymmentä minuuttia ja bonappetit! Ja annos näytti tältä:   Pussillinen ranskalaisia Jauhelihapihvit Kirsikkatomaattia Annoksen hinta n.1€ kaloreita hieman enemmän ;)

Kermainen pastakastike

Tänään torstaina väsyneen päivän jälkeen piti jälleen keksiä jokin iltaruokaa... Noh hetken kaappeja tutkineena löytyi kinkkusuikaleita ja makaroonia, joten kinkkupasta tuntui juuri sopivalta :). Tosin tomaattipyreen korvasin ketsupilla ja ruokakerman vispikermalla, mutta muuten sama ohje. :) Ainekset: 1 pieni sipuli 1 valkosipulin kynsi 1 rkl öljyä 1 rkl tomaattipyreetä 200g kinkkusuikaleita 2 dl ruokakermaa 1 tl oreganoa mustapippuria 1/2 tl suolaa Valmistus: Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuullota hetki. Lisää joukkoon kinkkusuikaleet, ruokakerma ja mausteet. Kuumenna seos ja hauduta 5 minuuttia. Lisäksi pinaattipastaa. Pastakastikeruoat on siitä kivoja, että kastikkeen voit valmistaa ihan mistä raaka-aineesta vaan, esim.broilerisuikaleista tai tonnikalasta.

Keksit

Perus keksejä, jotka syntyvät suhtkoht helposti ja vaivattomasti. Valitettavasti en kerennyt tai muistanut ottaa valokuvaa, koska nämä ovat niitä, jotka menevät kuumille kiville ainaskin meillä, mutta seuraavana kerralla sitten kuvan kera :) Ainekset: 200 g voita tai margariinia 2 dl sokeria 1 kananmuna 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 1/2 dl mantelirouhetta Valmistus: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten taikinaa. Murenna halva ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää mukaan taikinaan. Tee taikinasta pari tankoa ja pätki paloiksi ( n.50-55 kpl ), pyöritä palloiksi ja laita leivinpaperin päälle pellille. Itse painelen palloja hieman littanaksi, mutta ne voi jättää myös palloiksi. Muista jättää leviämisvaraa kekseille! Paista 175 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes reunat ovat hieman ruskeat. Anna jäähtyä.

Hauskaa Halloweenia!

HALLOWEEN KAKKUA     Pohja: 5 munan sokerikakkupohja   Kostutus: sitruunanmakuista vichyä   Täyte: Hopeatoffeetäyte , kahteen kerrokseen löytyi  kinuskikissan blogista, itseasiassa koko kakku lähti samasta osoitteesta :) 1pss hopeatoffee karkkeja 2dl vispikermaa 2 dl flora vispiä 2rkl vaniljakreemijauhetta   Kuorrutus: Kakun päälle, ennen sokerimassan laittoa,  laitoin kreemiä, jossa oli 100g margariinia, 3rkl tomusokeria, 2rkl maitoa, 2tl vaniljasokeria. Päälle: sokerimassaa, keltaista elintarvikeväriä, mustat marsipaanikoristeet ja koristehelmiä   Hauskaa Halloweenia, joka talouteen!

Gluteenittomat kauralastut

Kokeeksi päätin kokeilla tehdä kauralastuja gluteenittomasti perunajauhoista, kun viime viikot on jauhettu noista erikoisruokavalioista koulussa, joten jäänyt jotenkin päälle ;) ja vielä maidottomia, kun margariinikin oli kasvisrasva....Ei hassumpia ja ihan onnistuneet vedokset, saa poika viedä huomisiin halloveen kekkereihin mukanaan, kun päiväkodilla oli joku keliakialainen.   kasvismargariinia kaurahiutaleita kananmunaa sokeria perunajauhoja leivinjauhetta   kaurahiutaleet lisättiin sulatettuun margariiniin ja sekoitettiin tasaiseksi massaksi kananmunat ja sokeri vaahdotettiin perunajauhot ja leivinjauhe sekaisin ja lisättiin margariini-kaurahiutaletaikinaan ja ne lisättiin muna-sokerivaahtoon ja sekoitettiin leivinpaperin päälle  teelusikallinen taikinaa, sain 16/pelti eli yhteensä noin 60 kauralastua 200 asteessa n.10min      

Joulumakeisia kotigastronomilta!

Kolme uutta, valloittavaa joulumakeista makuvaihtoehtoina: Valkosuklaa-rommirusina 150 g, Suklaalumi-manteli 150 g ja Tummasuklaa maustekeksi 150 g. Löydä omat suosikkisi, vie tuliaiseksi ja anna lahjaksi.   Aito kahvipapu, joka on päällystetty herkullisella maitosuklaalla. Pakattu valkoiseen aromipussiin. Hinta: 5,50 €   Herkullinen rapea maustekeksi, joka on päällystetty ihanalla tummalla suklaalla. Pakattu valkoiseen aromipussiin. Hinta: 4,50     Valkosuklaalla päällystetty rommirusina Pakattu valkoiseen aromipussiin. Hinta: 5,30 € Tilaukset: thehelluska @gmail.com

Gluteenittomat leivonnaiset

Koulussa saimme erikoisruokavalioiden käytännön harjoitusta, ja tässä muutamia näytteitä gluteenittomista leivonnaisista. Työparini kanssa saimme tehtäväksi tehdä gluteenittoman ja munattoman täytekakun ja mokkapalat. Toinen täytekakuista koristeltiin ja toinen laitettiin pakkaseen. Muita makeita gluteenittomia makeita leivonnaisia oli joista ei kuvaa sitten olekaan, niin tiramisu, tiikerikakku, marianne-torttu, suklaakeksit, korvapuustit. Suolaisina tehtiin peltileipää, kasvissämpylöitä, makaroonilaatikkoa; tavallinen, gluteeniton, maidoton versiot. Ja vielä oli tattarijauhoista tehtyä ruskeakastiketta. Jälkkärinä oli mustaherukkavispipuuroa. munaton, gluteeniton kakkupohja    täytteenä mansikkahilloa, kermavaahtoa   mokkapalat     tiramisu korvapuustit

Rooibos tee - kuukauden tuote!

Rooibos-tee on miellyttävän ja pehmeän makuinen, voimakas antioksidanttinen juoma. Afrikassa kasvava punapensastee on vähätanniininen, vatsaystävällinen, kofeiiniton, hyvin vitamiini- ja mineraalipitoinen - mm. 30 mg  C-vitamiinia / 2 dl teetä. 2 dl Rooibos-teetä sisältää: Rautaa 0,07 mg - hapen kuljetus veressä, kohentaa yleiskuntoa Kaliumia 7,12 mg - elintoimintojen ylläpitäjä Kalsium 1,09 mg - hampaiden ja luuston hyvinvointiin Kuparia 0,07 mg - aineenvaihduntaprosessit Sinkki 1,09 mg - iho ja hiukset Magnesium 1,67 mg - hermojärjestelmä Fluori 0,22 mg -hampaat ja luusto Mangaani 0,04 mg - aineenvaihdunta Natrium 6,16 mg - nestetasapaino Vinkkejä: Mineraalipitoisuutensa vuoksi sopii hyvin urheilu- ja fitnessjuomaksi . Dieettijuomaksi , koska ei sisällä kaloreita ja korvaa dieetin aikana ravinnosta vähemmän saatavia keholle tarpeellisia ravintoaineita. Illalla juotavaksi, lievittää mm. unettomuutta, päänsärkyä ja korkeaa verenpainetta sekä helpottaa vatsakramppeja

Sokerikakkupohja

Täytekakkua varten tein sokerikakkupohjan:   Ainekset: 5 kananmunaa sokeria vehnäjauhoja perunajauhoja 2tl leivinjauhetta   Valmistus: 1. Riko kananmunat lasiin 2. Ota toinen samanlainen lasi ja laita siihen saman verran sokeria kuin on munia 3. Kaada sokeri astiaan ja lisää vehnäjauhot lasiin. Jauhojen suhde 50-70% venhäjauhoja ja loput perunajauhot, niin että jauhot ovat tasan kananmunien kanssa. Lisää päälle vielä 2tl leivinjauhetta. Ja sekoita jauhot keskenään. 4. Voiteleja jauhota vuoka(24-26cm). 5. Vatkaa sokeri ja kananmunat kovaksi vaahdoksi ja lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan varovasti lastalla nostellen pohjaa myöden, että ilmakuplat poistuvat. Kun vaahto on tasaisesti sekaisin, kaada se jauhotettuun vuokaan. 6. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla n.40min, kunnes kakku irtoaa reunoilta tai kokeile tikulla, onko kypsää. 7. Anna kakun jäähtyä ja halkaise 3 osaan, kostuta ja täytä  

Kahvilanäyttö ohitse

Tervehdys näin lokakuun viimeisen, pimeän ja sateisen ajan tiimoilta. Koulutukseni toinen näyttö kahvilapalveluiden osalta on saatu päätökseen ja hyväksytysti. Harjoittelussa olin elintarviketehtaan henkilöstöravintolan kahvilassa 6 viikkoa ja täytyypi sanoa, että sain erittäin hyödyllistä opetusta ja neuvoja, siitä miten pitäisi toimia oikeanlaisesti tällä alalla...ja omasta mielestänikin pärjäsin erittäin hyvin, vaikka alku näyttikin aika epätoivoiselta :) Tästä hyvä siirtyä seuraavaan näyttöön puolentoista viikon päästä, silloin olisi suurtalouden ruokatalouden osuus koulun keskuskeittiöllä, mutta ensiksi koulun penkille teoriaan ennen tuota seuraavaa suurta näyttöä. :) 

Kinuskikakkua

Taas täällä ollaan, alkaa elämä taas hymyilemään ja tauti alkaa pikkuhiljaa olla voitettu. Pitkään jatkunutta yskää ei olisi enempää jaksanut tämän enempää...Noh asiaan, tekasin siis tossa eilen kinuskikakun, vaikka mitään niin erikoisempaa päivää ei siis ole,  mutta oli alunperin tarkoitus tehdä vain kinuskia, mutta sitten päätinkin pyöräyttää torttupohjan ja siihen pääle sitten kinuskia ja vielä kermavaahtoa niin tuli kunnon herkku :) ekstemporee kinuskikakkua :)    

Sipuliteemakkara purilainen

Teetä ja sympatiaa, näin perjantai ehtoolla, vielä jaksoin tehdä hampparin, sipuliteemakkarasta, vaikka flunssa vielä vaivaakin, ja olotila ei ole mikään paras mahdollinen, saatiin iltapalakin syötyä tänäiltana :) Hampparin sisältö: salaatin lehti sipuliteemakkara siivu kokin majoneesia sinappia ketsuppia omatekonen sämpylä Sympatioimassa oli Rainbow:n tavallista pussiteetä  hunajalla makeutettuna :)

Tiedotus /Important information

Sairastapauksen vuoksi, koekeittiöni on kiinni, joten en jaksa uusia makuelämyksiä kokeilla, joten myös postauksetkin jäävät nyt vähäksi aikaa vähäisiksi. Mutta palataan taas astioille, kun olo sen antaa myöden :) Olette tärkeitä, kiitos kaikille lukijoille :) I'm sick, so the test kitchen is closed for a few days, and I can not put new posts. Going back to as soon as possible Jag är sjuk, så testet köket är stängt under några dagar, och jag kan inte sätta nya inlägg. Att gå tillbaka till så snart som möjligt.

Tuoreita sämpylöitä!

Tänään oli vuorossa sämpylöiden teko päivä.

Perinteistä Karjalanpaistia

Karjalanpaistia á la Helitsu Helppo ja edullinen ruoka, (ainoo mikä maksaa on liha, mutta senkin saa välillä tarjouksesta edullisesti)joko uunissa tai padassa. Itse tein tällä kertaa uunissa, ajan takia, sillä aikaa pystyy näet tekeen monta eri asiaa;). Ruskistin ensin lihat pannulla saaden pienen pintavärin ja lisäsin kasvisten joukkoon. Lihan voi myös laittaa ns. raakana pataan/astiaan, mutta olen kuullut että liemestä tulee kirkkaampaa, jos ne ensin paistaa pannulla. Makuja on monenlaisia. ;) Ainekset: 700g karjalanpaistilihaa 2-3 porkkanaa 2 sipulia n. 10 mustapippuria ripaus suolaa 3 laakerinlehteä Prosessi: Porkkanat ja sipulit lohkoiksi ja  laita öljyttyyn vuokaan. Lisää vuokaan pannulla paistetut lihat  (niin että saivat väriä pintaan). Ja lopuksi vettä päälle, niin että lihat ja kasvikset peittyvät, ja uuniin 175 asteeseen noin 2-3 tuntia. Ja vettä voi joutua lisäämään tarpeen mukaan uunissa olo aikana lisää. Voi myös kypsentää/hauduttaa padassa. Lisänä ke

Trekking on Torronsuo National park

Today we were in outdoor trekking with my childrens, dog and my only best friends in Torronsuo National park. We had walking, we ate sausages by campfire and we climbed the bird watching tower and look at the scenery. My friend borrowed my son pair of binoculars that would get to see a little further. All sides of a very successful trip, even though my daughter was a little sick, but very continuously walk with us.

Finska Fläsk Wok

Denna lördag, även min tjej är sjuk, vi åt fläsk wok och ris. Lätt att göra mat, för att förbereda de finska fläsk remsor, lök, asiatiska frysta grönsaker, milda kryddor, nötkött buljong pulver, vitlök och lite grädde på toppen. Det var så bra - Nam! Ingredienser: Finländska fläsk remsor, lök, Asiatiska frysta grönsaker, nötkött buljong pulver, vitlök kräm Serveras med ris

Finnish Pork Wok

This Saturday, even my girl is sick, we ate pork wok and rice. Easy to make food, to prepare the Finnish pork strips, onions, Asian frozen vegetables, mild spices, beef of broth powder, garlic and a little cream on top. It was so good - Nam! Ingredients: Finnish pork strips,  onions,  Asian frozen vegetables,  beef of broth powder, garlic cream  Served with rice

It´s Friday - Weekend

Finally weekend will arrived..... I´m so tired because I've woken up early all week, when  my works start so early. Fortunately, it is now two-day holiday,  I decided to spend some free time without cooking and blogging, so fall silent for a couple of days and I planned to go trekking on the nature of friends and with my children, moving and eating snack middle of nature. Have a good weekend and enjoy it! Helitsu from makumatkat :)

Suolaista ja Makeaa: Tonnikalalasagnea

Suolaista ja Makeaa: Tonnikalalasagne : Heissan taas, aamu viidestä ollut hereillä ja keittiöhommissa ollut kokopäivän, on olotila melko väsynyt ja vetämätön, muttasilti piti viel...

Tonnikalalasagne

Heissan taas, aamu viidestä ollut hereillä ja keittiöhommissa ollut kokopäivän, on olotila melko väsynyt ja vetämätön, mutta silti piti vielä tehdä ehtoolla ruoaksi tonnikalalasagnea... :O. Noh loppujen lopuksi ko lasagne oli erittäin helppo ja suhtkoht nopea valmistaa, kun vain sekoitti tonnikalat, sipulit ja tomaattimurskan sekä mausteet keskenään. Lisäksi valkokastikekin tuli n.10minuutissa, joten itse työ, ennen uunia ei juurikaan varttia kauemmin kestänyt joten ei siinä kauaa nokka tuhissut. Uunissa reilut puolituntia, kerkesi hetken hengähtää. ainekset: tonnikalaa sipulia valkosipulia tomaattimurskaa vettä paseerattua tomattisosetta mausteita: suolaa, sitruunapippuria, tilliä valkokastiketta:  margariinia, vehnäjauhoja, maitoa(UHT), kasvisliemijauhetta vuokaan: öljyllä voideltuun vuokaan tonnikalakastiketta, valkokastiketta ja 3 lasagnelevyä ja näin 4-5 kerrosta ja päällimmäiseen tonnikalakastike ja valkokastike. uunissa 200 astetta ja noin 30-4

KanaNuggetspullia

Tervehdys taas täältä makujen ihmeellisestä koekeittiöstä :D Tänään oli kokeilussa uudenlaisia pyöreitä kananuggetteja, olivat HK:n testierää....Ei mitään kummosempaa, sai helposti ja mainiosti päivän pikaruoka-annoksen pitkän ja raskaan päivän päätteeksi :)

Syksyn ja joulun 2013 tuotteet

Syksyn ja joulun 2013 tuotteet Kotigastronomilta: Sinappijauhe Tuotekoodi: 400 Hinta: 3,70 € Paino: 100g Aito Vaniljasokeri, lasipurkki Tuotekoodi: 400 Hinta: 3,70 € Paino: 100g Aito Vaniljasokeri, pussi Tuotekoodi: 1495 Hinta: 8,20 € Paino: 150g Vaniljatanko Bourbon 2 kpl Tuotekoodi: 1500 Hinta: 5,50€ Paino: 20g Piparkakkumauste Tuotekoodi: 1550 Hinta: 3,70 € Paino: 70g Kuivattu Karpalo Tuotekoodi: 1645 Hinta: 4,90 € Paino: 170g Glögimauste Tuotekoodi: 1732 Hinta: 4,30 € Paino: 80g Joulutee Tuotekoodi: 17u30 Hinta: 4,40 € Paino: 80g Joulukahvi Tuotekoodi: 1917 Hinta: 4,40 € Paino: 80g Juhlarommi, kahvi Tuotekoodi: 1912 Hinta: 4,10 € Paino: 80g Kandisokeri Tuotekoodi: 1920 Hinta: 3,70 € Paino: 200g Juhlahetki, lahjapakkaus j oissa on neljä erilaista tuotetta; Juhlarommi-kahvi (80 g), Hyvän Mielen tee (80 g), Suklaacashew (150 g), Pähkinähedelmäsekoitus (150g) . Tuotekoodi: 8630 Hinta