Joulukuun ensimmäinen päivä!
Joulukalenterin ensimmäisen luukun voi jo aukaista. Joulu lähenee ja jokataloudessa alkaa jouluvalmistelujen ja siivouksen aika. Viimejouluna tein ja koin hyväksi havaitun reseptin joulusuklaasta ja tietenkin gluteenittomana :)
yksinkertainen se oli, kun itsekin onnistuin näin ensikertalaisena :)
Jos ohjeen jostain löydän voin sen tänne päivittää :) Eli ohje löytyi Antipastan sivuilta nimellä vanhanajan piparminttunapit. Hieman ohjetta muuttelin eli tomusokeria käytin ja piparminttuaromin korvasin punaisella elintarvikearomilla. Eli ohje on tässä:
Sekoita valkuaisen joukkoon minttuaromia, suola ja tomuerytritoli siivilöiden. Sekoita seos tasaiseksi. Sen tulisi olla melko paksua mutta levitettävää, ikään kuin paksua kuorrutetta. Ota seoksesta lusikalla muutama teelusikallinen leivinpaperille ja levitä muutaman millin paksuiseksi ympyräksi. Anna niiden kuivua ainakin yön yli huoneen lämmössä.
Sulata suklaa ja laita sitä pieni nokare jokaisen napin päälle. Anna suklaan jähmettyä. Nämä säilyvät hyvin myös huoneen lämmössä.
PIPARMINTTUNAPIT
1
iso valkuainen
2½-3dl tomuerytritolia
1tl
piparminttuaromia (leivontahyllystä)
hyppysellinen
suolaa
päälle tummaa
sokeritonta suklaata tai muuta haluamaasi suklaata
Sekoita valkuaisen joukkoon minttuaromia, suola ja tomuerytritoli siivilöiden. Sekoita seos tasaiseksi. Sen tulisi olla melko paksua mutta levitettävää, ikään kuin paksua kuorrutetta. Ota seoksesta lusikalla muutama teelusikallinen leivinpaperille ja levitä muutaman millin paksuiseksi ympyräksi. Anna niiden kuivua ainakin yön yli huoneen lämmössä.
Sulata suklaa ja laita sitä pieni nokare jokaisen napin päälle. Anna suklaan jähmettyä. Nämä säilyvät hyvin myös huoneen lämmössä.
Kommentit