Siirry pääsisältöön

Gluteenittomat joulusuklaat

Joulukuun ensimmäinen päivä!

Joulukalenterin ensimmäisen luukun voi jo aukaista. Joulu lähenee ja jokataloudessa alkaa jouluvalmistelujen ja siivouksen aika. Viimejouluna tein ja koin hyväksi havaitun reseptin joulusuklaasta ja tietenkin gluteenittomana :)

Reseptiä en muista, mutta helppo ja 
yksinkertainen se oli, kun itsekin onnistuin näin ensikertalaisena :)

Jos ohjeen jostain löydän voin sen tänne päivittää :) Eli ohje löytyi Antipastan sivuilta nimellä vanhanajan piparminttunapit. Hieman ohjetta muuttelin eli tomusokeria käytin ja piparminttuaromin korvasin punaisella elintarvikearomilla. Eli ohje on tässä:

PIPARMINTTUNAPIT

1 iso valkuainen
2½-3dl tomuerytritolia
1tl piparminttuaromia (leivontahyllystä)
hyppysellinen suolaa
päälle tummaa sokeritonta suklaata tai muuta haluamaasi suklaata

Sekoita valkuaisen joukkoon minttuaromia, suola ja tomuerytritoli siivilöiden. Sekoita seos tasaiseksi. Sen tulisi olla melko paksua mutta levitettävää, ikään kuin paksua kuorrutetta. Ota seoksesta lusikalla muutama teelusikallinen leivinpaperille ja levitä muutaman millin paksuiseksi ympyräksi. Anna niiden kuivua ainakin yön yli huoneen lämmössä.

Sulata suklaa ja laita sitä pieni nokare jokaisen napin päälle. Anna suklaan jähmettyä. Nämä säilyvät hyvin myös huoneen lämmössä.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ja k

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.

Lihapullasoosia ja valkosipuli-kermaperunoita

Tervehdys taas täällä koekeittiön ihmeellisestä maailmasta. Tänään vuorossa siis niin perusruokaa, lihapullia ja perunoita, joita hieman muokattiin helpoksi arkiruuaksi, joten lihapullakastike valmistumaan, valmiit lihapullat hetkeksi paistumaan, jotta saivat väriä sekä lämpeemään, sillä olivat hieman jääsä ja perunat, jotka olivat jo valmiiksi keitetty, viipaleiksi, mausteet ja kerma päälle ja uuniin saamaan hieman väriä.... Annos on laktoositon.  Ainekset: paketti valmis lihapullia Ruskista lihapullia hetken pannulla, jota saavat hieman väriä Valkosipuli-kermaperunat n. 1kg perunoita, valmiiksi keitettyjä ja viipaloituna vuokaan öljyä, perunaviipaleet, suola, valkosipulijauhe ja sekoita, päälle kerma. Paista uunissa 225 asteessa n. 15-20min tai kunnes ovat saaneet hieman väriä pintaan. Jos käytät raakaperunaa, paistoaika 200 astetta noin45-60min.. Ruskea Kastike: 80g margariinia 80g vehnäjauhoja 1 litra kiehuvaa vettä/maitoa ½ sipuli lihaliemikuutio 1-2 tl suolaa