Siirry pääsisältöön

Paahdettua rouhittu pellava

Joulukuun 18.päivä - terveyttä ja elinvoimaa rouhitusta pellavasta!


PAAHDETTU, ROUHITTU PELLAVA RUOKAVALIOSSA
Rouhittu paahdettu pellava helpottaa ravintoaineiden imeytymistä elimistössä.Pellava on hyvä proteiinin lähde ja sisätää kaikkia välttämättömiä aminohappoja.Pellavasta saa runsaasti omega-3 rasvahappoja, kuitua, magnesiumia ja lignaania.C- ja E-vitamiinit edistävät solujen suojaamista hapettumisstressiltä sekä edistävät aineenvaihduntaa.Suositeltava saanti on aikuiselle 25-35g päivässä.Sopii kaikille ja myös keliaakikoille ja vegaaneille.voidaan käyttää minkä tahansa ateriakokonaisuuden lisäkkeenä:

·       rahka
·       jugurtti
·       salaatit
·       jäätelö
·       leivonta

Ravintosisältö/100g:

Energiaa                                        2261 kj (540 kcal)

Rasvaa                                           41 g        

tyydyttyneitä rasvahappoja        4 g        

kertatyydyttymättömiä                6 g        

monityydyttymättömiä                31g

Hiilihydraatteja                            11 g        

joista sokereita                               5 g          

Ravintokuitua                               28 g   

Proteiinia                                       20 g                      

Suolaa                                            0 g

C-vitamiinia (15% päivän saantisuosituksesta)              12 mg

E-vitamiinia (38% päivän saantisuosituksesta)          4,6 mg

Magnesiumia (98% päivän saantisuosituksesta)      370 mg



Vitamiinipommi tai nopea smoothie aamun herätykseen paahdetusta rouhitusta pellavasta, tyrnistä, banaanista ja maidosta:

2 banaania
2dl maitoa
2 rkl paahdettua rouhittua pellava-tyrniä
(sokeria maun mukaan)

Aineet vaan blenderiin tai sauvasekoittimeen ja niin että menevät sekaisin. Kaada lasiin ja nauti.

Itse en sokeria lisännyt, banaanista tuli sen verran makeutta, jos maidottomana haluat käytä kaura, soija tai mantelimaitoa.

Lopputulos asteikolla 1-5, annan täyden 5. Juoma onnistui täydellisesti. Vaikka aikaisemmin en ole juuri tyrnin mausta pitänyt, mutta nyt tässä se ei juurikaan maistunut, johtuneen varmaan siitä että tuo paahdettu pellava on hieman pähkinän makuinen, joten saattaa hyvin tyrnin maku sulautua sen ansiosta joukkoon, mene ja tiedä. Pelkästään tyrnimarja muuten sisältää erittäin paljon c-vitamiinia. Ei ole aikaisemmin kuulunut lempimarjoihinin koska on erittäin karmean makuinen. Mutta nyt sain uuden makuelämyksen. Kiitos Lumina valmiista valmista paahdetusta rouhitusta pellavasta ja tyrnistä :)





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ja k

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.

Lihapullasoosia ja valkosipuli-kermaperunoita

Tervehdys taas täällä koekeittiön ihmeellisestä maailmasta. Tänään vuorossa siis niin perusruokaa, lihapullia ja perunoita, joita hieman muokattiin helpoksi arkiruuaksi, joten lihapullakastike valmistumaan, valmiit lihapullat hetkeksi paistumaan, jotta saivat väriä sekä lämpeemään, sillä olivat hieman jääsä ja perunat, jotka olivat jo valmiiksi keitetty, viipaleiksi, mausteet ja kerma päälle ja uuniin saamaan hieman väriä.... Annos on laktoositon.  Ainekset: paketti valmis lihapullia Ruskista lihapullia hetken pannulla, jota saavat hieman väriä Valkosipuli-kermaperunat n. 1kg perunoita, valmiiksi keitettyjä ja viipaloituna vuokaan öljyä, perunaviipaleet, suola, valkosipulijauhe ja sekoita, päälle kerma. Paista uunissa 225 asteessa n. 15-20min tai kunnes ovat saaneet hieman väriä pintaan. Jos käytät raakaperunaa, paistoaika 200 astetta noin45-60min.. Ruskea Kastike: 80g margariinia 80g vehnäjauhoja 1 litra kiehuvaa vettä/maitoa ½ sipuli lihaliemikuutio 1-2 tl suolaa