Kinkkusalaatti
salaatinlehtiä
tomaattia
pala kurkkua
ananaspaloja
juustokuutioita
kinkkusuikaleita
Saksalainen perunasalaatti
1kg perunaa
punasipulia
suolakurkkua
kapriksia
viinietikkaa
sitruunanmehua
öljyä
suolaa ja mustapippuria
ruohosipulia maun mukaan
perunat keitetään ja kuutioidaan, sipuli silputaan pieneksi, suolakurkut kuutioiksi ja muutama kapris sekaan. Viinietikasta, sitruunanmehusta, öljystä, suolasta ja mustapippurista tehdään kastike, joka kaadetaan perunasalaatin päälle ja sekoitetaan sekaisin. Halutessasi laita ruohosipulisilppua päälle. Saksalainen perunasalaatti syödään yleensä lämpimänä, mutta voi myös tarjoilla kylmänä.
Broiler-Caesarsalaatti
1.
600g Broilerin suikaleita
2rkl öljyä
2tk suolaa
1tl mustapippuria
4 ruukkusalaattia
2. kastike:
1½ dl öljyä
2 kananmunan keltuaista
5 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi¨
2tl sinappia
2rkl sitruunanmehua
2tl worchesterin kastiketta
1dl parmesan juustoraastetta
3. Krutongit:
8 paahtoleipäviipaletta
2rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
1. Kypsennä broilerin suikaleet ja jäähdytä.
2. Valmista kastike: vatkaa öljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon, hienonna anjovikset ja lisää seokseen, kuori ja purista valkosipuli joukkoon ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
3. Kuutioi leivät, kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita ne öljyn sekaan. Pyöräytä leipäkuutiot öljyliemessä pannulla kullanruskeiksi.
4. Revi salaattikulhoon ja sekoita jäähtyneet broilerinsuikaleet ja kastike. Ripottele päälle krutongit.
600g Broilerin suikaleita
2rkl öljyä
2tk suolaa
1tl mustapippuria
4 ruukkusalaattia
2. kastike:
1½ dl öljyä
2 kananmunan keltuaista
5 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi¨
2tl sinappia
2rkl sitruunanmehua
2tl worchesterin kastiketta
1dl parmesan juustoraastetta
3. Krutongit:
8 paahtoleipäviipaletta
2rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
1. Kypsennä broilerin suikaleet ja jäähdytä.
2. Valmista kastike: vatkaa öljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon, hienonna anjovikset ja lisää seokseen, kuori ja purista valkosipuli joukkoon ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
3. Kuutioi leivät, kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita ne öljyn sekaan. Pyöräytä leipäkuutiot öljyliemessä pannulla kullanruskeiksi.
4. Revi salaattikulhoon ja sekoita jäähtyneet broilerinsuikaleet ja kastike. Ripottele päälle krutongit.
Savukala-munasalaatti
vihreää salaattia
300-400g savukalaa
150g leipäjuustoa
½ hunajameloni
kirsikkatomaattia
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
ruohosipulia
Kastike:
1rkl dijon sinappia
1rkl hunajaa
2tl valkoviinietikkaa
1rkl öljyä
ripaus suolaa
Kommentit