Siirry pääsisältöön

Salaatit

Kinkkusalaatti

salaatinlehtiä
tomaattia
pala kurkkua
ananaspaloja
juustokuutioita
kinkkusuikaleita

Saksalainen perunasalaatti

1kg perunaa
punasipulia
suolakurkkua
kapriksia
viinietikkaa
sitruunanmehua
öljyä
suolaa ja mustapippuria
ruohosipulia maun mukaan

perunat keitetään ja kuutioidaan, sipuli silputaan pieneksi, suolakurkut kuutioiksi ja muutama kapris sekaan. Viinietikasta, sitruunanmehusta, öljystä, suolasta ja mustapippurista tehdään kastike, joka kaadetaan perunasalaatin päälle ja sekoitetaan sekaisin. Halutessasi laita ruohosipulisilppua päälle. Saksalainen perunasalaatti syödään yleensä lämpimänä, mutta voi myös tarjoilla kylmänä.


Broiler-Caesarsalaatti

1.
600g Broilerin suikaleita
2rkl öljyä
2tk suolaa
1tl mustapippuria
4 ruukkusalaattia
2. kastike:
1½ dl öljyä
2 kananmunan keltuaista
5 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi¨
2tl sinappia
2rkl sitruunanmehua
2tl worchesterin kastiketta
1dl parmesan juustoraastetta
3. Krutongit:
8 paahtoleipäviipaletta
2rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä

1. Kypsennä broilerin suikaleet ja jäähdytä.
2. Valmista kastike: vatkaa öljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon, hienonna anjovikset ja lisää seokseen, kuori ja purista valkosipuli joukkoon ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
3. Kuutioi leivät, kuori ja murskaa valkosipuli ja sekoita ne öljyn sekaan. Pyöräytä leipäkuutiot öljyliemessä pannulla kullanruskeiksi.
4. Revi salaattikulhoon ja sekoita jäähtyneet broilerinsuikaleet ja kastike. Ripottele päälle krutongit.

Savukala-munasalaatti

vihreää salaattia
300-400g savukalaa
150g leipäjuustoa
½ hunajameloni
kirsikkatomaattia
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
ruohosipulia
Kastike:
1rkl dijon sinappia
1rkl hunajaa
2tl valkoviinietikkaa
1rkl öljyä
ripaus suolaa



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteeniton omenastruudeli

Työpäivän päätteeksi kaupasta osui käteeni omenapala purkki, hetken mietittyäni, muistin että se sopisi sopivasti struudelin tapaiseen herkkuun. Piti vielä ajatella resepti gluteenittomasti ja mikä parasta, semperin gluteenittomat hienot jauhot olivat vielä alle 2 euroa paketti! paketti matkaan ja kassalle.  Sitten vain taikinan tekoon: 3,5 dl semper gluteenitonta hienoa jauhoa 3 rkl sulatettua tai juoksevaa margariinia 1 kananmuna 0,2 tl suolaa 0,8 dl lämmintä vettä voiteluun öljyä tai sulatettua margariinia Omenatäyte: 2 - 3 omenaa 2 rkl sokeria 1 tl kanelia Valmistus Sekoita sulatettu margariini, kananmuna, suola ja vesi jauhoihin. Alusta taikina kimmoisaksi. Voitele taikinan pinta öljyllä ja jätä lepäämään puoleksi tunniksi liinan alle. Levitä taikina leivinliinan tai puhtaan astiapyyhkeen päälle. Ripottele taikinan pinnalle jauhoja ja kauli se. Voitele taikinaa öljyllä ja k

Kaura-karviaispaistos

Kauden sesonkipaistos karviaismarjoista. Tämä kirpeä marja vaatii reilusti makeutta. Ihan simppeli resepti. Lisäksi tietenkin omatekoista vaniljakastiketta. Ohje 1,5l karviaisia 1dl siirappia 2tl vanilliinisokeria Muruseos: 3dl vehnäjauhoja 2-3rkl siirappia 1rkl sokeria 2tl vanillinisokeria 100g voita kuutioina 300g kaurahiutaleita Valmistus: voitele vuoka sekoita karviaiset ja siirappi keskenään.Kaada ne uunivuokaan. sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää voi ja nypi muruiksi ja ripottele karviaisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 30min. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Vaniljakastike: 4dl maitoa 1 muna 1rkl perunajauhoja 1rkl sokeria 2 tl vanillinisokeria Laita ainekset kattilaan, sekoita koko ajan. Kuumenna kokoajan sekoittaen, kunnes paksunee ja pulpahtaa. Jäähdytä vesialtaassa kylmäksi. Tarjoa paistoksen kanssa.

Lihapullasoosia ja valkosipuli-kermaperunoita

Tervehdys taas täällä koekeittiön ihmeellisestä maailmasta. Tänään vuorossa siis niin perusruokaa, lihapullia ja perunoita, joita hieman muokattiin helpoksi arkiruuaksi, joten lihapullakastike valmistumaan, valmiit lihapullat hetkeksi paistumaan, jotta saivat väriä sekä lämpeemään, sillä olivat hieman jääsä ja perunat, jotka olivat jo valmiiksi keitetty, viipaleiksi, mausteet ja kerma päälle ja uuniin saamaan hieman väriä.... Annos on laktoositon.  Ainekset: paketti valmis lihapullia Ruskista lihapullia hetken pannulla, jota saavat hieman väriä Valkosipuli-kermaperunat n. 1kg perunoita, valmiiksi keitettyjä ja viipaloituna vuokaan öljyä, perunaviipaleet, suola, valkosipulijauhe ja sekoita, päälle kerma. Paista uunissa 225 asteessa n. 15-20min tai kunnes ovat saaneet hieman väriä pintaan. Jos käytät raakaperunaa, paistoaika 200 astetta noin45-60min.. Ruskea Kastike: 80g margariinia 80g vehnäjauhoja 1 litra kiehuvaa vettä/maitoa ½ sipuli lihaliemikuutio 1-2 tl suolaa